Nyomtatás

Gyerekfelügyelet okosórával - akár nyáron is a strandon

  • Posted on:  2016 July 10 09:32
  • Írta:  gomba

Számtalan okosabbnál okosabb kütyü vesz minket körül manapság, de talán egy sem oly praktikus és elérhető közelségű, mint ez a gyerekeknek, vagyis inkább nekünk szülőknek kitalált okosóra. Külön öröm, hogy ez egy magyar fejlesztés ráadásul elérhető áron...

Nem kell a biztonságérzet növelése miatt mobilt vennünk a gyereknek, ezzel a magyar órával gondoskodhatunk a gyermek biztonságáról. Az aggódó szülőknek mostantól felesleges mobilt venni azért, hogy tudják, jól van-e a gyermekük. Ehhez elég egy "okos" óra is. Ez pont az a termék, mely talán nem csak azért lesz népszerű mert divatos, hanem mert hasznos is. Szülőként tudom, hogy egy örökmozgó, de főleg kettő örökmzgó lurkó mennyi figyelmet kiván az élet minden területén. Főként például nyáron a starndon vagy a tengerparton. De egy belvárosi séta során sem biztos, hogy egyszerűbb az eset. Talán már Önök is hallottak már starndon hangos bemondón, vagy itthon a nyári események alatt a műsorvezető általi felhívást, hogy elveszett kisgyermek keresi szüleit. Szerintem ez minden szülő rémálma! Hiába vagyunk figyelmesek, hiába rágjuk a gyermek szájába, hogy ne kóboroljon el mellőlünk, ez bármikor, bárkivel megeshet. És hogy utána mi következik abba belegondolni is rossz. Erre lehet egy egészen okos ötlet a KidFit. Természetesen ezen túl is van számos olyan funkció a termék tarsolyában, mely a hétköznapok biztonságérzetét növelheti mind a gyermek, mind az aggódó szülő számára.

Léteznek konkurens termékek is ebben a témában, sőt a fejlesztés is folyamatos. A közösségi oldalakon, például az Indiegogo-n is több hasonló eszközre gyüjtenek pénzt, ilyen például a Snowfox is, mely a gyerekek számára helyettesítheti a mobiltelefont és amivel a szülők nagyobb biztonságban tudhatják őket. A Snowfox-szal egyetlen probléma van: még össze sem gyűlt rá a pénz, csak később várható az érkezése. De itt egy hasonló eszköz, amely már most rendelhető, ráadásul ugyebár magyar termék.

A Jól vagy? több mint egy kérdés, ez ugyanis a hazai fejlesztésű okosóra neve, amelyet a gyereknek kell hordania. Ezen van egy SOS gomb, amellyel riasztást vagy hangüzenetet lehet küldeni a szülők mobiljára – előtte a telefonszámokat regisztrálni kell az Androidra és iPhone-ra is ingyenes Wherecom alkalmazásban. Akár 20 telefonszámot is be lehet állítani.

FitKid2

A KidFit alapvetően egy GPS alapú nyomkövető eszköz. A figyelmezető üzenet magában foglalja a pontos GPS-koordinátákat, és egy rövid hangfelvételt is, ami további segítséget nyújthat a gyermek helyzetének felmérésében. A már említett alkalmazással beállíthatók a város térképén bizonyos területek (pl.: iskola környéke, játszótér, stb.), ahol biztonságban van a gyerek, ha pedig elhagyja a területet, akkor szintén jelez a szülők mobilja.

Az órának 4 típusa van, ide kattintva mindegyik 29900 forintért rendelhető meg.

A használatnak persze vannak technikai feltételei, mint például, hogy a gyermek kezére kerülő jelzőbe szükséges egy mobilelőfizetést vennünk. Ezt legolcsóbban egy feltötőkártyás mobilelőfizetéssel tehetjük meg, ilyen mindegyik mobil cég terméklistájában szerepel, sőt még a diszkont láncoknál is találunk ilyent. Másrészt a saját telefonunknak is célszerű megfelelő mobil internet előfizetéssel rendelkeznie, hogy szükség esetén ne kelljen Wi-Fi elérhetőséget keresnünk a gyermek pontos helyzetének a megnézéséhez, hanem azonnal meg tudjuk azt nézni. De ezek manapság már nem akkora összegek hogy ne legyenek elérhetőek.

A KidFit beépített akkumulátora 600 mAh-s. Ez egy átlagos okosórával összevetve jóval nagyobb kapacitást jelent, viszont a folyamatos adatkapcsolathoz és helymeghatározáshoz szükség is van ekkora tartalékra. Az óra egyetlen feltöltéssel három napot megy, ami nem rossz teljesítmény, de nem is kiemelkedően jó. A kijelző nem működik folyamatosan, az időt csak akkor mutatja, ha röviden megnyomjuk a bekapcsoló gombot.

Megjelent: 2162 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 July 10 12:34