Nyomtatás

Teljes képernyős reklámok jönnek a Facebookra

Újfajta hirdetési módot tett elérhetővé a cégek számára a Facebook. A közösségi oldal szerint az újítással nem csak a hirdetők járnak jól, hanem a felhasználók is.

Az utóbbi időben a Facebook egy olyan hirdetési modellen dolgozott, ami bár alkalmas arra, hogy felkeltse a felhasználó érdeklődését, mégsem hagyja, hogy az emberek elhagyják a közösségi oldalt. A TechCrunch beszámolója szerint a végeredmény a csütörtökön útjára indított Facebook-vászon lett: ha a felhasználó mobilon vagy táblagépen egy olyan hirdetésre kattint a hírfolyamban, amit ezzel kötött össze a hirdető, a tartalom a Facebookon egy teljes képernyős multimédiás oldalon jelenik meg.

facebook canvas2

Az ötletet az adta, hogy a felmérések szerint 2011 óta megháromszorozódott a mobilos weboldalak mérete, így 5-10 másodpercig is eltarthat, mire az betöltődik. Márpedig a felhasználó ennyit nem akar egy hirdetésre várni, így egy olyan megoldásra volt szükség, ami a hirdetőnek és a célcsoportnak is megfelel. Zuckerbergék ezért egy saját fogadó oldalt építettek, aminek köszönhetően a hirdetésre kattintó júzer nem hagyja el az alkalmazást.

A fejlesztők szerint a vászon elkészítéséhez nincs szükség semmilyen extra tudásra, a hirdető néhány kattintással megadhatja, hogy milyen interaktív elemet – például animációt, videót vagy épp képet – akar megjeleníteni. Az így létrehozott tartalom az androidos eszközkre, valamin iPhone-ra és iPadre telepített Facebook-alkalmazás hírfolyamában is működni fog, sőt, a tervek szerint más appokban, például az Instagramon is lesz lehetőség a megjelenítésre.

facebook canvas3

A felhasználóknak egy kis nyíl jelzi, hogy vászon típusú hirdetésről van szó. Ha erre rábök, a tartalom teljes képernyőssé válik, amit lefelé húzva tud tovább görgetni, vagy a készüléket jobbra-balra billentve oldalra mozgatni.

A Facebook az új szolgáltatásért cserébe nem számít fel extra költséget a hirdetőnek, ugyanakkor igen meggyőző számokkal szolgál róla: a mérések szerint a felhasználók 53 százaléka kinyitja ezeket a hirdetéseket, az átlagos megtekintési idő pedig 31 másodperc.

Megjelent: 1970 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 March 08 15:10