Nyomtatás

Új azonosítási eljárást vezet be a MasterCard

  • Posted on:  2016 March 02 20:32
  • Írta: 

A kódok helyett új azonosítási módszer bevezetését kezdi meg hónapokon belül a legnagyobb kártyatársaság.

Sokan még mindig vonakodnak internetes vásárláshoz használni a bankkártyájukat, mondván, hogy az adataikat könnyen ellophatják. A MasterCard éppen ezért egy olyan hitelesítési eljárást fejlesztett ki, amivel még az eddigieknél is biztonságosabban fizethetünk a neten. Az Identity Check nevű módszer lényege, hogy a felhasználó a saját arcával igazolhatja, hogy valóban ő az, aki jogosult a kártya használatára.

Az Engadget beszámolója szerint elég csak telepíteni a MasterCard appot, majd a felhasználónak egy szelfit kell készítenie magáról. Az alkalmazás ez alapján egy digitális térképet csinál az arcról, amit a szolgáltató szerverein tárol el. Ezek után ha valaki fizetni akar, az app arra fogja kérni, nézzen a telefon kamerájába (vagy érintse meg az ujjlenyomat-olvasót), hogy az eltárolt arctérkép alapján azonosítsa, valóban a tulajdonos akarja-e használni a kártyát. Annak érdekében, hogy egy fényképpel ne lehessen átverni az alkalmazást, az azonosítás közben pislogni is kell.

MasterCard2

A MasterCard a nyáron 14 országban: Amerikában, Dániában, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Belgiumban, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Svájcban, Norvégiában, Svédországban, valamint Finnországban indítja el az újfajta hitelesítési módszerét.

Megjelent: 2769 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 March 02 20:53