Nyomtatás

Autó okosító a Samsungtól: Samsung Connect Auto

  • Posted on:  2016 February 25 19:35
  • Írta: 

A barcelonai Mobile World Congress-en mutatta be a Samsung legújabb kütyüjét.

A Samsung is igyekszik felokosítani az autókat, ennek lépése az új Samsung Connect Auto kiegészítő, amely LTE / 4G csatlakozás lehetőségét teszi elérhetővé a járműben, másrészt GPS-szel felszerelt diagnosztikai eszköz. A Connect Auto kiegészítő a Tizen OS-t futtatja és csatlakoztatható az autók OBD II diagnosztikai portjára, mely csatlakozó már 2000 óta megtalálható a legtöbb autóban. Ezt követően válik elérhetővé a vezető számára az auto diagnosztikai adatai egy alkalmazáson keresztül. A Connect Auto segítségével WiFi hotspot is létrejön, így az internet megosztása is elérhető. Az eszköz segítségével, mely egyrészt csatlakozik az autó központi fedélzeti számítgépére, másrészt Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével és a szükséges kezelő szoftverrel kapcsolódik Samsung okostelefonunkhoz egy sor hasznos és fontos információ válik elérhetővé autónk motorikus adatairól. Ráadásként pedig nagy valószínűséggel ezket az adatokat telefonunk kiegészíti egy sor szórakoztató és kisegítő információval. Így válik okosautóvá egy kevésbé okos autó is a Samsung tervei szerint.

A funkciók nagyon sokrétűek: Jelez, ha megkísérelték kihúzni a csatlakozóból, ami lopási kísérletre utalhat. Baleset esetén értesíti a sofőr által előre megadott ismerősöket és a baleseti ügyeletet, egy másik funkció pedig abban segít, hogy a mobilinternet és a GPS segítségévelelárulja az autó helyzetét lopás után,vagy, ha a tulajdonos elfelejtette volna. A Samsung kütyüje folyamatosan ellenőrzi az autó állapotát, és ennek megfelelően javaslatot tesz a szükséges karbantartási és javítási munkálatok elvégzésére, és elvezet a legközelebbi szervizbe is.

A Connect Auto fedélzeti számítógépként is helytáll: elemzi a megtett távolságot, az úton töltött időt és az üzemanyag árát, ami alapján valós időben tanácsokat ad a sofőrnek a vezetési stílusa módosítására. Akik folyton üzleti úton vannak, azok értékelni fogják, hogy az utazási napló automatikusan e-mailes jelentést generál az útiköltségekről. A vezetési stílus elemzése alapján egyes országokban személyre szabott biztosítási ajánlatokat is nyújtanak a biztosítók, ami főleg a nyugodt, kiegyensúlyozott sofőröknek lehet előnyös.

A Samsung Connect Auto elsőnek az USA-ban, az AT&T szolgáltatónál lesz elérhető, azonban az ára egyelőre nem ismert.

Samsung OBD II

Megjelent: 6389 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 February 29 19:15