Nyomtatás

A hét webkütyüje: retro walkman weboldal

  • Posted on:  2018 July 17 01:07
  • Írta:  gomba

Ki az, aki ne emlékezne még a Walkmanre? Van egy weboldal, amin pont úgy hallgathatunk zenéket, mint az ikonikus készülékkel.

A WebCassette nevű oldal pontosan annyit tud, amennyit a neve ígér: visszaidézi a Walkman legendás, sistergős hangzását. Retro élménynek hatalmas ötlet. Közel 40 évvel ezelőtt, 1979-ben valódi forradalmat robbantott ki a Sony a zeneiparban. Ekkor dobta ugyanis piacra a cég az első Walkmant, ami örökre megváltoztatta a zenehallgatási szokásainkat. Az emberek ettől kezdve képesek voltak akár menet közben is kazettát hallgatni, a találmány pedig – talán nem mondunk túlságosan meglepő dolgot – órási siker lett.

Persze a "természet törvényei" szerint mindezt egy idő után felváltotta a hordozható CD-lejátszó, majd az MP3-lejátszók. A Sony 2015-ben piacra dobta az új Walkmant, de már az sem a klasszikus volt, így mára nagyon kicsi az esély rá, hogy bárki is így tudjon kazettát hallgatni. Már ha van még egyáltalán kazettája.

 WebCasette1

Aki viszont szeretné felidézni, milyen volt az a régi jó kis sistergős hangzás, annak van egy jó hírünk: nem kell érte egy működő Walkmant vagy kazettát beszerezni. Létezik ugyanis egy oldal, ami képes visszaadni ugyanezt a minőséget. A WebCassette nevű oldal tulajdonképpen a régi, Walkmannal hallgatott zenék idejét próbálja megidézni. A kezelőfelület annyira magától értetődő, hogy nem is kell magyarázni, a lényeg sokkal inkább az, hogy bármilyen zenét meghallgathatunk vele. Elég csak az "Eject" gombra kattintani, ahol megnyílik egy ablak, amin keresztül kiválaszthatunk egy mp3-at a gépről. Ha ez megvan, már indíthatjuk is a zenét, a hangzás ismerős lesz. 

Elköltöztünk Banner honlara

De az oldal itt még nem állt meg! Mert a walkman mintájár elérhető a hagyoműnyos bakelit lemezes lejátszó webes oldala is, melyen a régi vinyl lemezek korát és hangzás világát tudjuk visszaidézni.

WebCasette2

Megjelent: 4612 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 July 16 09:12