Nyomtatás

Fehérvárra is érkezik a Google fényképezős autója

  • Posted on:  2018 May 16 00:34
  • Írta:  gomba

A Google a héten bejelentette, hogy megkezdik a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon, melynek célja, hogy a Google Térkép naprakész legyen. A Google autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint, hogy a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék.

Az Utcakép a Google térképszolgálgatásának egy látványos és népszerű szolgáltatása, amely már több mint 80 országban érhető el világszerte. A 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket. A szolgáltatás a Google Earth és a Google Térkép mobil verziójában is elérhető.

A Google közlése szerint tisztában vannak vele, hogy felhasználóik, valamint a térképeken megjelenő vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy az Utcakép felvételei naprakészek legyenek. Éppen ezért most néhány itthoni nagyvárosban is új felvételeket készítenek a Google kamerás autói és a járművel megközelíthetetlen területekről a kamerás hátizsákkal közlekedő gyalogos munkatársai. Az autókon egyébként tavaly kicserélték a kamerákat: 15 helyett most már csak 7 fényképezőgép van, de azok sokkal jobbak, mint az elmúlt nyolc évben használtak. A 20 megapixeles szenzorokkal ellátott masinák az eddiginél tisztább és nagyobb felbontású képeket készítenek.

A nagy nyári újrafotózást május-június során ejtik meg, a frissíteni tervezett magyarországi városok a következők:

  • Észak-Magyarország – Miskolc
  • Észak-Alföld – Debrecen
  • Dél-Alföld – Szeged
  • Közép-Magyarország – Budapest
  • Közép-Dunántúl – Székesfehérvár
  • Nyugat-Dunántúl – Győr
  • Dél-Dunántúl – Pécs

A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítják. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, az érintett felvételnél kell a Hiba bejelentése gombra kattintani. A weboldalon ez az elem a képablak jobb alsó sarkában látható, az alkalmazásban pedig a megjelölési gombról vagy a menügombról érhető el.

Google StreetView2

Egyébként lassan nem lesz olyan pontja a világnak, ahová ne jutott volna el a Google Street View kamerája. Hogy az utcákat végigfotózták már, az egy dolog, de végighajózták már a Dunát, bemerészkedtek a Loch Ness-i tóba, de Batman “barlangjában” és a Ferrari múzeumban is jártak már, egy ideje pedig már a Nemzetközi Űrállomásra is be lehet tekinteni.

A magyar érintettségű helyszínek között benézhet például a Parlamentbe, vagy tehet egy túrát a Duna mentén. A Google Street View szolgáltatásában a Mátyás-templom és a Dohány utcai zsinagóga belső terei, az Operaház nézőtere, királyi díszpáholya, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyei, az Egri vár, a Hollókői vár, a Halászbástya és a Budai várnegyed, a Művészetek Palotája, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed és több tucat más történelmi, turisztikai és kulturális szempontból fontos magyarországi helyszín is elérhető.

Elköltöztünk Banner honlara

Megjelent: 4212 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 May 15 07:12