Nyomtatás

Retro kvarcjátékos játékok a böngészőnkben

  • Posted on:  2018 April 17 22:36
  • Írta:  gomba

A korábban már több különböző retro-játékkollekciót is szabadon elérhetővé tevő Internet Archive a héten egy újabb érdekes gyűjteménnyel jelentkezett a számítástechnika és a kütyük kései hőskorából.

A nonprofit szervezet ugyanis ingyenes formában ismét játszhatóvá tett több mint félszázat az 1980-as évek legendás kvarcjátékaiból. A kézben tartható szerkezetek voltak az egyetlen hordozható játékgépek, amik abban a korban a vasfüggöny mögé, Magyarországra is bejutottak, illetve amik fix ábrákat tartalmazó LCD kijelzőjük révén elég olcsóak voltak ahhoz, hogy az itthoni családok legtöbbje számára is megengedhetők legyenek. A szerkezetek mindegyikén ugyan általában csak egy-egy, ráadásul faék egyszerűsége játékot lehetett játszani, de kvarcjátékok az akkori viszonyok között még így is vágyott és értékes tárgyak voltak a legtöbb gyerek számára.

Kvarcjáték2

Az Internet Archive most ezek közül 72 darabot tett elérhetővé egy kvázi újradigitalizált formában, amiben fizikai eszköz nélkül, közvetlenül a böngészőben lehet elindítani és játszani az egykori játékokkal. Akárcsak a korábbi kollekciók esetében, mindegyik játék teljesen ingyenesen játszható - kezelésük pedig az emulátor alatt megjelenő leírásban olvasható. 

Elköltöztünk Banner honlara

Megjelent: 8561 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 April 17 12:57