Nyomtatás

Ne hagyjuk felügyelet nélkül a töltőre tett eszközöket!

  • Posted on:  2018 April 03 19:08
  • Írta:  gomba

A lítium-ion akkumulátorok meghibásodása adott esetben veszélyt jelent a felhasználókra. Hogy mennyire, az az alábbi – azóta éppen hibája miatt visszahívott laptop esetét bemutató – videóból is jól látható.

A lítium-ion akkumulátorok feltalálása rendkívül fontos lépés volt a technológia történetében, enélkül ugyanis ma nem használhatnánk (olyan hatékonyan) sem a laptopokat, sem az okostelefonokat, táblagépeket, okosórákat vagy épp az elektromos autókat. Az akkumulátor ugyanakkor nemcsak jó szolgálatot tehet a felhasználóknak, de veszélyt is jelenthet rájuk. Az alábbi videót az angliai Letchworth műanyaggyárának egyik biztonsági kamerája rögzítette, és jól látható rajta, miért nem szabad őrizetlenül a töltőn hagyni az akkumulátorral ellátott készülékeket – például egy laptopot.

 

A képsoron látható HP Envyt ugyanis így hagyta az irodában a tulajdonosa, az akkumulátor azonban meghibásodott, és egy szemvillanás alatt tüzet okozott. A nagy villanás után csillagszóróként szórta szét az égő elemeket a berendezés, a tűz pedig átterjedt az íróasztalon található papírokra is. A tüzet Steve Paffett, a cég tulajdonosa vette észre, a tűzjelző ugyanis beriasztott a mobilján. Miután felcsatlakozott a kamera rendszerére, látta, hogy nagy a baj, így értesítette a tűzoltókat, majd elindult oltani a lángokat. Szerencsére senki sem sérült meg a tűzben, de – ahogy mondani szokás – az anyagi kár jelentős.

A Motherboard szerint egyébként a HP Envy laptopok kapcsán épp zajlik egy visszahívás a túlmelegedő, tűzveszélyes akkumulátorok miatt.

Elköltöztünk Banner honlara

Megjelent: 5295 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 April 03 09:21