Nyomtatás

Útlevél és beszállókártya helyett: arcfelismerés

  • Posted on:  2018 March 27 17:01
  • Írta:  gomba
Sikerrel tesztelték a Los Angelesi Nemzetközi Repülőterén az automata boardingot. Nincs szükség útlevélre, beszállókártyára, az utasokat saját arcuk azonosítja.
 
A napokban jelentette be a Lufthansa Group, hogy sikerrel tesztelte a biometrikus boardingot Los Angeles nemzetközi repülőterén. Egy Airbus A380-as repülőgép több, mint 350 utasát mindössze 20 perc alatt sikerült beszállítani a repülőgépbe. 

Az önműködő kapuk arcfelismerő kamerákkal vannak felszerelve, ezek lefényképezik az utasok arcát. A képet valós időben összehasonlítják az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Adatbázisával (CBP). A számítógép jelzi, ha egyezést talál, és az utas felszállhat a repülőgépre anélkül, hogy elő kellene vennie a beszállókártyáját és az útlevelét. Az egész folyamat – egy utasra vetítve – csupán 1-2 másodpercig tart – állítja a Lufthansa.

LAX

Mivel a program a CBP adatait használja, a légitársaságoknak nem kell saját biometrikus adatbázist fejleszteniük. A Lufthansa azt tervezi, hogy kiterjeszti az önműködő beszállítást az Egyesült Államok további repülőtereire is.

Elköltöztünk Banner honlara
Megjelent: 4670 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 March 27 07:19