Nyomtatás

Retro: Újabb ős-Nokia érkezik, itt a Nokia 8110!

  • Posted on:  2018 February 26 20:33
  • Írta:  gomba

Újabb átdolgozott legendát mutatott be az idei Mobile World Congress nulladik napján a Nokia. A Mátrix fimekből is ismert új 8110-es bár alaposan eltér elődjétől, legszerethetőbb tulajdonságából semmit nem engedett: ez is szétcsúsztatható.

Miután a gyártó visszatérésére létrehozott HDM Global tavaly feltámasztotta az egykor méltán népszerű és sikeres ikont, a 3310-est, újabb Nokia-klasszikust állítanak csatasorba a finnek: érkezik a felokosított, és immár 4G-képes 8110-es. A vasárnap, Barcelonában bemutatott új mobilra bizonyos megkötések mellett alkalmazások is telepíthetők, de a fontosabb darabok, mint amilyen a Facebook és a Twitter (és persze a Nokia védjegyének számító kígyós játék) már alapból rajta vannak. Sőt, a telefon a Google Maps egy korábbi változatát is megkapta.

 Nokia8110 2

A telefonban 512 MB RAM dolgozik, processzorból a Qualcomm 205 Mobile Platform névre hallgató típusát kapta. MicroSD-vel bővíthető háttértára alapból 4GB-os. Kijelzője egy hajlított QVGA panel, amely bár a régi 8110-esben látott LCD-hez képest jelentős előrelépés, csúcskategóriásnak azért ez sem nevezhető, már csak méretéből adódóan sem, az ugyanis mindössze 2,4 colos. Viszonylag kis mérete ellenére egy 2 megapixeles kamerának is jutott rajta hely. Akkumulátor tekintetében egy 1500 mAh-es egységgel lesz dolgunk, mely a Nokia szerint elegendő kraftot szolgáltat ahhoz, hogy az FM rádióval és 3.5 mm-es jackdugóval is felszerelt 8810-est akár 25 napig használjuk egyetlen töltéssel.

Az eredeti, 1998-ban bemutatott változat legfontosabb különlegessége a lecsúsztatható előlap volt, melynek haszna elsődlegesen a beszélgetésekkor mutatkozott meg: csörgéskor csak le kellett húzni a billentyűt borító részt, így azonnal fogadható volt a hívás. Utóbbi komolyságát jól mutatja, hogy a telefont sokáig a Mátrix-filmek hivatalos készülékeként jegyezték, több jelenetben is feltűntek. 

Minthogy újrakiadásról van szó, a lecsúsztatható lap is tovább öröklődött, így a most bemutatott készülék esetében is használható az egykori jóság, természetesen azonos funkcionalitás mellett. A fekete és sárga színekben érkező új 8110 dual sim-es verzióban is kapható lesz, a hivatalos közlés alapján már májustól. A telefon 80 euróba kerül majd, ami átszámítva 23 ezer forintot jelent. A hivatalos magyar árazásról még nem esett szó, de az euróban mért cédula alapján 30 ezer forintos címkével debütálhat itthon.

Elköltöztünk Banner honlara

Megjelent: 3186 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 February 26 14:08