Nyomtatás

Vicces keresőszavak a webáruházakban

  • Posted on:  2018 January 30 19:13
  • Írta:  gomba

Az egyik hazánkban is elérhető nagy, nemzetközi webáruház összegyűjtötte a tíz legkeresettebb keresőszót és a tíz legfurcsább keresési kísérletet tavalyi évből. Hát mit ne mondjunk, jókat röhöghettek magukban.

A 2017-es év sem telt eseménytelenül. A magyar webáruházakat is elemző Similarweb adatai alapján komoly fejlődésen mentek keresztül a hazai webáruházak, mind logisztika, mind kínálat tekintetében. Van olyan online áruház már hazánkban is, melynek a kínálata átlépte az egymillió különböző terméket, miközben a magyarországi raktárak is jelentős bővülésen és fejlesztéseken mentek keresztül.

Az internetes vásárlás egyik előnye, hogy a vásárlóknak nem kell az üzlet polcai között kutatniuk a kiszemelt termékek után, elég a keresőbe beírniuk, hogy mire van szükségük és máris válogathatnak. Legalábbis legtöbbször. A látogatók 2017-ben is aktívan használták a keresés funkciót az oldalakon, összesen több mint 400 ezer keresőkifejezést használva. Ez volt a tíz leggyakoribb keresőszó tavalyról:

 

  1. laptop
  2. tablet
  3. porszívó
  4. LEGO
  5. mobiltelefon
  6. TV
  7. kávéfőző
  8. iPhone
  9. power bank
  10. Huawei

Elköltöztünk Banner honlara

A rengeteg kifejezés között azonban voltak olyanok is, melyek nem hoztak eredményt. Sok esetben az egyes márkák fonetikus átirata miatt, míg máskor elgépelések okozták az eredménytelenséget. Előfordult az is, hogy egy-egy keresést nem is feltétlenül azzal a céllal indítottak a felhasználók, hogy konkrét terméket találjanak, inkább csak amolyan próba gyanánt, vagy egyenesen viccnek szánták a lekérdezést. A webáruházak kereső motorja mindenesetre ezeket is rögzítette, íme az elemzések szerinti legkreatívabb 10 keresőkifejezés 2017-ből:

  1. Játék sokkoló gyerekeknek
  2. Buta telefon
  3. Gyerekágy kicsit nagyobbaknak
  4. Autót keresek
  5. Minionos vibrátor
  6. céklalé
  7. Huawei beledugós
  8. randibugyi
  9. újracsomagolt gyerek
  10. Zsófinak ajándék

 

Megjelent: 3168 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 January 30 12:39