Nyomtatás

Vicces keresőszavak a webáruházakban

 • Posted on:  2018 January 30 19:13
 • Írta:  gomba

Az egyik hazánkban is elérhető nagy, nemzetközi webáruház összegyűjtötte a tíz legkeresettebb keresőszót és a tíz legfurcsább keresési kísérletet tavalyi évből. Hát mit ne mondjunk, jókat röhöghettek magukban.

A 2017-es év sem telt eseménytelenül. A magyar webáruházakat is elemző Similarweb adatai alapján komoly fejlődésen mentek keresztül a hazai webáruházak, mind logisztika, mind kínálat tekintetében. Van olyan online áruház már hazánkban is, melynek a kínálata átlépte az egymillió különböző terméket, miközben a magyarországi raktárak is jelentős bővülésen és fejlesztéseken mentek keresztül.

Az internetes vásárlás egyik előnye, hogy a vásárlóknak nem kell az üzlet polcai között kutatniuk a kiszemelt termékek után, elég a keresőbe beírniuk, hogy mire van szükségük és máris válogathatnak. Legalábbis legtöbbször. A látogatók 2017-ben is aktívan használták a keresés funkciót az oldalakon, összesen több mint 400 ezer keresőkifejezést használva. Ez volt a tíz leggyakoribb keresőszó tavalyról:

 

 1. laptop
 2. tablet
 3. porszívó
 4. LEGO
 5. mobiltelefon
 6. TV
 7. kávéfőző
 8. iPhone
 9. power bank
 10. Huawei

Elköltöztünk Banner honlara

A rengeteg kifejezés között azonban voltak olyanok is, melyek nem hoztak eredményt. Sok esetben az egyes márkák fonetikus átirata miatt, míg máskor elgépelések okozták az eredménytelenséget. Előfordult az is, hogy egy-egy keresést nem is feltétlenül azzal a céllal indítottak a felhasználók, hogy konkrét terméket találjanak, inkább csak amolyan próba gyanánt, vagy egyenesen viccnek szánták a lekérdezést. A webáruházak kereső motorja mindenesetre ezeket is rögzítette, íme az elemzések szerinti legkreatívabb 10 keresőkifejezés 2017-ből:

 1. Játék sokkoló gyerekeknek
 2. Buta telefon
 3. Gyerekágy kicsit nagyobbaknak
 4. Autót keresek
 5. Minionos vibrátor
 6. céklalé
 7. Huawei beledugós
 8. randibugyi
 9. újracsomagolt gyerek
 10. Zsófinak ajándék

 

Megjelent: 2281 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 January 30 12:39