Nyomtatás

Létezik? Sohasem lemerülő ceruzaelem?

  • Posted on:  2018 January 22 16:50
  • Írta:  gomba
Az idei CES-en mutatta be és rögtön innovációs díjat is kapott érte, a vezeték nélküli töltési technológiával foglalkozó Ossia cég azt az AA elemet, amelyik sosem fogy ki a szuszból.
 
Bár a ceruzaelemeknek ma már közel sincs olyan jelentőségük, mint pár évvel ezelőtt, de azért még jó pár eszköz például füstriasztó, távirányító, de számtalan gyerekjáték is ilyenekkel működik. Egy baj van csak az ilyen elemekkel, hogy folyton cserélni kell őket. Nem úgy az Ossia elemét, amelyik – találóan – a Forever Battery nevet kapta. Nem kell hozzá semmiféle vezeték nélküli töltő, tulajdonképpen a levegőn keresztül kapja az energiát, bárhol is van az eszköz a lakásban. Igaz, valamire még szükség van, egy kis jeladó berendezésre. A Forever Batteryn egy kis antenna található, ez képes felvenni az Ossia jeladója által küldött rádiófrekvenciás jeleket, amelyek energiával látják el. A gyártó ígérete szerint még tíz méter távolságban is jó a vétel, s a jeleket, akárcsak a wifi-jeleket, nem zavarják meg a falak.

Elköltöztünk Banner honlara

Valahogy úgy kell elképzelni az Ossia jeladóját, mintha egy wifi-router lenne, letesszük valahol a lakásban, s utána már sugározza is a jelet, ami folyamatosan tölti a speciális AA elemet. Nem gond, ha több ilyen eszköz is van a lakásban. Egyelőre azonban csak kis teljesítményű eszközökről van szó, a nagyobb energiát igénylő készülékeket a rendszer még nem tudja tölteni. Az Ossia innovációja, amellett hogy kényelmes, a környezetre is jó hatással lehet, hiszen csökkenthető az eldobott elemek száma.

 

 

Megjelent: 2691 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 January 22 12:45