Nyomtatás

A célzott hirdetéseké a jövő: London Piccadilly

  • Posted on:  2017 October 31 18:27
  • Írta:  gomba

Pár napja újra működik London legnagyobb reklám kivetítője, mely már elhozta az utcai reklámokba is a jövőt: rejtett kamerák, célzott hirdetések a Piccadillyn

Ez év januárjában kezdték el felújítani London egyik legismertebb látványosságának számító fényreklámot a Piccadilly Circuson. Pár napja, különösebb ceremónia nélkül adták át és újra világít a hatalmas LED kijelző, és a hirdetéseihez a legkorszerűbb technikákat használják. Az 1908-ban épített világhírű fényreklám már több, mint 100 éve csodálható meg a brit fővárosban. Első reklámként a Perrier ásványvizet reklámozták, akkor még neonfényekkel. A fényreklám elmúlt 109 évben csak ritkán sötétedett. Legutóbb több hónapos kényszerpihenőre utalták, mivel teljesen megújították, egészen különleges technikákkal ruházták fel.

Az új fényreklám 4K képes, és 780 négyzetméteres felületével a legnagyobb LED paneles képernyő Európában. Jóval izgalmasabb viszont, hogy amit megjelenít azt a téren sétáló tömeg, illetve a környezeti jellemzők befolyásolják. Rejtett kamerák pásztázzák a környezetet, hogy elemezzék a tábla előtt haladók nemét, korát, és annak megfelelő hirdetést mutassanak. De az időjárást is figyelik érzékelők, így ha csökkenne a hőmérséklet, akkor a nyári ruházat helyett téli viseleteket villant fel a tábla. A fényreklám tulajdonosa és üzemeltetője, a Land Securities (Landsec) állítja, semmilyen személyes adatot nem tárolnak.

Jelenleg hat hirdető osztozik az óriási reklámtáblán, köztük vannak a nagy világmárkák, a Coca Cola, a Samsung, és az eBay is. Évente körülbelül 100 millióan sétálnak el az óriási kijelző alatt, amelyik most az internetről, pontosabban a Googletól és a Facebooktól ellesett hirdetési analitikán alapulva modernizálta a hirdetéskezelő szoftverét.

Elköltöztünk Banner honlara

Megjelent: 2238 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 October 31 13:58