Nyomtatás

A Microsoft feladja: nincs tovább Windows Phone

  • Posted on:  2017 October 10 15:40
  • Írta:  gomba

Elérkezett ez a pillanat is, amikortól már nem fejlesztik tovább a Windows Phone-okat, hiszen belátták, hogy nincs értelme.

A Microsoft-os Joe Balfiore múlt heti, sorozatos Tweet-jeiből világossá vált, hogy a szoftveróriás nem fejleszti tovább a Windows Mobile vonalat, innentől kezdve maximum bugokat fognak kijavítani, illetve néha 1-2 security update is becsúszhat, de ennél többre ne számítson senki, akinek ilyen készüléke van. – írja a The Verge

Ez nem meglepő, hiszen a Windows Phone platform körülbelül több mint egy éve halott, viszont a cégtől eddig nem olvashattunk ilyen jellegű nyilatkozatot. A legfőbb indok amúgy az, hogy az appok fejlesztői szinte nem is fejlesztettek appokat erre a felületre, csak Androidra vagy iOS-re, hiszen arra sokkal nagyobb volt a kereslet, sajnos nem érte meg befektetni egy kevésbé használat operációs rendszerbe.

WindowsPhone2

Noha a Microsoft rendszere mobilon jól működött, alapjaiban véve nem volt vele probléma, kevés volt rá az applikáció, a vállalatnak egyszerűen nem sikerült befutnia vele. Belfiore azt is elmondta, hogy ő – ahogy Bill Gates is – már átváltott Android mobilra. A vállalat most a két legnagyobb mobilplatform felé kacsintgat, készül az Edge böngésző Androidra és iOS-re, illetve ott a Microsoft saját indítója (launcher) az androidos mobilokra. A Windows Phone és Windows 10 Mobile telefonok fejlesztése így leállt, hiába volt a Microsoft részéről a sok befektetett pénz és erőfeszítés.

Elköltöztünk Banner honlara

 

Megjelent: 2057 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 October 10 08:03