Nyomtatás

Megszűnt a Skype támogatása a Windows Phone korábbi verzióiban

  • Posted on:  2017 September 26 18:15
  • Írta:  gomba
Meglepő és határozott döntést hozott a Microsoft. Sok Windows telefonon búcsút mondhatunk a Skype alkalmazásnak.
 
Többféle platformot használók is üzenetet kaphattak a Skype-tól az elmúlt hetekben, ami arról tájékoztatja őket, hogy az általuk használt programverzió támogatása megszűnt július 1-én. Ilyen üzenetet kaptak a Windows Phone 8, Windows Phone 8.1, Windows RT, Windows 10 Mobile Üzenek alkalmazását használók, a Linuxon futó Skype 4.3-at használók és a legtöbb TV-n Skype-ot használó is.
 
Mindezekből a legproblémásabb azok a platformok, ahol nem lehet más Skype verzióra váltani, így a valamely, még Windows Phone 8 vagy 8.1-et, Windows RT-t futtató eszközt, vagy TV-n futó változatot használók lehetnek a legrosszabb helyzetben - bár ezen platformok esetében már egy ideje számítani lehetett egy ilyen lépésre, mert azt már korábban, bár időpont nélkül, de bejelentette a Microsoft. 
 NoSkype2
 
A Windows Phone halott a jelenlegi formájában, de ez nem jelenti azt, hogy a Microsoft nem próbálja feltámasztani az elavult operációs rendszert majd valamikor a távoli jövőben. Miután március végén megszüntették a Skype WiFi alkalmazást, a Microsoft bejelentette, hogy a Skype alkalmazások már nem működnek a Windows Phone rendszeren.Tehát, ha korábban Skype-ot használtunk a Windows Phone 8, a Windows Phone 8.1 rendszereken, akkor tudnunk kell, hogy a Microsoft a következő hónapban véglegesen lemond a Skype alkalmazásokról. Július 1-je után azt fogjuk észrevenni, hogy nem tud bejelentkezni a Skype a mobilunkon. Sőt, szintén fenti dátumtól megszűnik az Üzenetek alkalmazás is a Windows RT és Windows 10 Mobile rendszeren. A Skype ezen dátum után történő használatának egyetlen módja a Microsoft Skype szolgáltatásait támogató másik eszközre való áttérés, esetleg a mobilon futó Windows Phone frissítése a 10-es verzióra, ha ez lehetséges, de jellemzően azok a készülékek, melyek még a korábbi 8-as verziót használják már nem frissítheteőek az újabb rendszerre.
 

Elköltöztünk Banner honlara

A Microsoft a tavasszal is hasonló képpen járt el, akkor Windows 7.16-os és annál régebbi verzióin szüntették meg a Skype használatának a lehetőségét. A döntést akkor is azzal indokolták, hogy szeretnék a lehető legjobban kiszolgálni felhasználóikat és a programot minél modernebbé kívánják tenni. A Microsoft jobb, egységesebb felhasználói élményt ígért, a Skype pedig gyorsabb, egyszerűbb és rugalmasabb lesz, mint valaha.  

Megjelent: 3166 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 September 29 10:47