Nyomtatás

Az IKEA már a bútorokat is a virtuális valóságba helyezi

  • Posted on:  2017 September 12 04:01
  • Írta:  gomba

Még azelőtt kipróbálhatjuk a svéd bútoráruház új katalógusának bútorait otthon, hogy megvennénk őket.

A kiterjesztett valóság révén élethű méretben betehetjük majd az IKEA bútorait a lakásunkba, hogy mobilon lássuk, jól mutatna-e kiszemelt helyén – és ehhez meg sem kell venni a bútort. Amikor valaki az IKEA katalógusait nézegeti, vagy az üzletben jár, és meglát egy szép bútort, máris elképzeli, hogyan mutatna otthon. Azt viszont csak akkor látjuk, hogy valóban jól néz ki a bútor az otthonunkban, ha már megvettük és a helyére tettük. És persze előfordulhat, hogy csalódás éri az embert, mert az áruházban nem úgy képzeltük az összképet, mint a valóságban. Ezt a problémát előzné meg az IKEA egy alkalmazással.

Elköltöztünk Banner honlara

Csak elő kell venni majd a mobilt, megnyitni az appot, nézegetni az IKEA katalógusát, ha pedig valamelyik bútor felkelti az érdeklődését, és épp otthon vagyunk, máris modellezhetjük, hogy a lakás adott pontjain hogyan nézne ki a kiszúrt termék és mekkora helyet foglalna. Nem egészen újdonság ez a bútorcégnél, a jelenlegi katalógus appverziója is tud hasonlót, de az új technológiával tökéletesítik az otthoni bútorélményt.

Az alkalmazás IKEA Place néven fog megjelenni várhatóan október elején, de egyelőre csak iPhone-okra. Az IKEA Place alkalmazás nem a cég egyetlen okos megoldása, az új katalógusban olyan újdonságok is megtalálhatóak, mint a hangvezérléssel és mozgásérzékelővel is működő okoslámpák, vagy a vezeték nélküli töltéssel felszerelt bútorok.

 

Megjelent: 3161 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 September 11 21:53