Nyomtatás

Nagyot újított a Simple: telefonunkba költözhet bármely bankkártya

  • Posted on:  2017 September 12 10:01
  • Írta:  gomba

Egy most bevezetett virtuális bankkártya segítségével szeptembertől bármely bank ügyfele számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetés élménye.

Az OTP Bank június közepén jelentette be a bárki által letölthető Simple alkalmazással megoldott érintéses mobilfizetési megoldását, melyet eddig csak az OTP által kibocsátott kártyával rendelkező ügyfelek használhattak. A pénzintézet jelentése szerint az új megoldásnak nagy sikere van a felhasználók körében, hiszen eddig több mint 24 ezer darab bankkártyát digitalizáltak, és több mint 750 millió forint értékben vásároltak ilyen módon. A Simple által eddig is használható szintén sokak áltak kedvelt és hasznos funkciókról még tavaly számoltunk be.

Elköltöztünk Banner honlara

A most bevezetett Simple kártya segítségével már minden olyan felhasználó számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetési szolgáltatás, aki rendelkezik NFC-képes, minimum 4.4-es Android operációs rendszert futtató okostelefonnal és egy bankkártyával.

A Simple kártya lényege, hogy azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek OTP-s bankkártyával, egy az OTP által kibocsátott virtuális prepaid kártyát hozhatnak létre, és erre pénzt tölthetnek fel. A kártya digitalizációja után már érintéssel is tudnak fizetni az alkalmazáson keresztül. A Simple kártya igénylése egyszerű, hiszen az alkalmazás letöltésétől kezdve a folyamat csupán néhány percet vesz igénybe, teljesen online, az ügyfélnek nem kell befáradnia még a bankfiókba sem. A felhasználók, jogszabályi kötelezettségek miatt, Simple kártyájukat havonta maximum 65 000 forint erejéig és csak Magyarország területén használhatják.

otp simple 2

Az OTP szerint az érintéses mobilfizetés népszerűségének kulcsa a használat egyszerűségében rejlik, valamint abban, hogy egyre több terminálnál van lehetőség NFC-s fizetésre. Magyarországon már 87 ezer helyen lehet az okostelefonok segítségével fizetni, de az elfogadóhelyek száma folyamatosan növekszik.

A Simple alkalmazás elérhető Android és iPhone készülékekre is az alábbi linkekre kattintva:

GooglePlay1 AppStore1

 

Megjelent: 2154 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 September 11 14:20