Nyomtatás

Vasúti menetrend - másképpen

  • Posted on:  2017 June 27 12:05
  • Írta:  gomba

A MÁV hivatalos menetrend-információiból dolgozik, de az eddigi menetrendes megoldásoknál több szempontból is praktikusabb menetrendet készítettek magyar fiatalok.

Egy újabb, a mindennapi közlekedést megkönnyítő messengeres (chat)bot állt a tömegközlekedéssel utazók szolgálatába. A Sihuhu bot segítségével a MÁV menetrend-információival kapcsolatban tájékozódhatunk, ehhez pedig nincs másra szükségünk, mint telefonunkra és a Facebook Messenger üzenetküldő alkalmazásra. Telepíteni nem kell semmilyen más appot.

A Messengert megnyitva pillanatok alatt, minimális adatforgalom felhasználásával szerezhetünk naprakész információkat a vonatok indulásáról, az útvonalak időtartamáról, valamint a jegyárakról is. Azontúl, hogy kereshetünk a menetrendben, útvonalainkat egy gombnyomással lementhetjük kedvenceink közé, letölthetjük őket naptárunkba eseményként vagy akár tovább is küldhetjük ismerősünknek Messengeren keresztül.

Sihuhu2

A fejlesztők szerint a Sihuhu legnagyobb ereje az, hogy pillanatok alatt megoszthatóak az információk egy vagy akár több ismerősünkkel. Nincs szükség alkalmazás letöltésére, elérhetjük a funkciókat mobilon a Messenger alkalmazás, számítógépen pedig a Facebookon keresztül. Az ismerősünkkel megosztott link segítségével valós időben követhetik az utazásunkat, így kevesebbszer fordul majd elő a “Hol vagy már? Mikor érsz be? Mikor menjek ki érted?” kérdésekkel tarkított beszélgetés. Az alkalmazás ugyan asztali számítógépről és mobiltelefonokról is elérhető, de a legjobb funkciók, például a fentebb említett megosztás csak Messenger alkalmazáson keresztül használhatóak.

Ha ki szeretné próbálni a messengeres, menetrendes chatrobotot, akkor számítógépról megnyitni ezt az oldalt vagy mobilról a Messenger alkalmazás (ismerős)kereső sávjába beírni a nevét: Sihuhu. Később ugyanígy, (az ismerősei között) keresva találhat rá, ha éppen szüksége van menetrendi információkra.

A fejlesztő RoboRobo azt ígéri, közösségi projektként tekintenek a Sihuhura, ahol a felhasználók igényei szerint fognak formálódni az új funkciók.

Megjelent: 3382 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 June 27 12:21