Nyomtatás

Adathalász levél kering a Gmailben!

  • Posted on:  2017 May 05 07:45
  • Írta:  gomba

A felhasználók figyelmetlenségét használja ki az a támadás, ami a múlt héten bukkant fel először a Gmail-fiókokban, azóta pedig szélsebesen terjedni kezdett.

A trükk lényege, hogy a felhasználók egy ismerősüktől kapnak e-mailt azzal, hogy az egy meghívó, és hogy a levélben szereplő linkre kattintva csatlakozzanak a Google Dokumentumokhoz. A linkre kattintva azonban egy olyan alkalmazásnak adunk engedélyt az adatainkhoz való hozzáféréshez, ami csak első ránézésre néz ki úgy, mint a Google Dokumentumok. Valójában viszont mindenkinek küld egy smapet, akivel korábban leveleztünk.

Az adathalász akcióban azonban jóval nagyobb kárt is szenvedehetünk, a hackerek ugyanis képesek ellopni a jelszavainkat, bankkártya adatainkat, egyszóval minden olyasmit, aminek nagyon nem tesz jót, ha más is tud róluk. A Recode azt tanácsolja, legyünk nagyon körültekintőek, mielőtt egy e-mailben kapott linkre kattintanánk. Emellett érdemes ellátogatni a Google fiókunk biztonsági beállításaihoz, ahol megnézhetjük, milyen alkalmazásoknak adtunk eddig engedélyt a hozzáférésre. Ha véletlenül lenne benne olyan sor is, amiben a Google Docs szerepel, töröljük.

 Gmail Hack2

Emellett a biztonság kedvéért érdemes lehet jelszót váltani, valamint frissíteni az androidos Gmail appot, a legfrissebb verzió ugyanis figyelmeztet, ha egy valószínűleg adathalász linkre akarunk kattintani valamelyik beérkező levélben.

Megjelent: 4876 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 May 05 07:56