Nyomtatás

Heti egy ingyen alkalmazás a Play Storeból

  • Posted on:  2017 March 31 20:25
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

Ezentúl minden héten egy alkalmazást ingyen ad a Google. Az ötlet nem új, több konkurens is él már ezzel a vevőcsalogató lehetőséggel – de persze azért így is jó ötlet.

Az Amazon és az Apple egyik bevett technikája, hogy időről időre ingyen adnak a felhasználóknak olyan appokat, amelyekért alapesetben fizetni kellene. Tekintettel arra, hogy az alkalmazások ára általában néhány dollár, azaz jellemzően 1000 forint körül mozog, sokat nem lehet spórolni a dolgon, de nem is ez a koncepció lényege. A két óriás abban bízik, hogy miután a felhasználók megtapasztalják az ingyenes és fizetős alternatívák közötti különbségeket, később szívesebben költenek majd pénzt az alkalmazásboltban. Valószínűleg ebben bízik a Google is, mégpedig azért, mert hiába használják sokkal többen a Play Store-t mint az Apple alkalmazásboltját, utóbbi sokkal több bevételt tud realizálni.

Ismert tény, hogy szinte minden feladatra találni ingyenes programot, ezek többsége azonban kompromisszumkészséget igényel; mondjuk néhány fontos funkció fizetés nélkül nem aktiválható, vagy az alsó sorban folyamatosan reklámokat kell nézegetnünk. A Google reményei szerint ha valaki megtapasztalja, hogy mennyivel jobb a felugró reklámok nélkül végigmenni egy játékban a pályákon, akkor később nem lesz kérdés, hogy az alkalmazást meg kell vásárolni, mert úgy sokkal jobb élmény azt használni.

PlayStore2

A Google-nél minden héten cserélődik majd az aktuális szoftver. Jelenleg egy játékot lehet ingyenesen letölteni, mégpedig a Card Wars – Adventure Time című szüleményt. Az akció még három napig fut, 1099 forintot lehet vele spórolni. Ami érdekes, az az, hogy a játék az ingyenessége ellenére is csak 500 ezer letöltésnél jár. Az ingyenes ajánlat szépséghibája, hogy a játék a magyar felhasználóknak egyelőre nem jelenik meg az ajánlatok között, de ez valószínűleg csak valamilyen beállítási hiba, mivel a játék nevére keresve a kedvezményben mi is részesülhetünk. Az is lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy a szokásos régiós „késlekedés” áldozatai vagyunk.

Megjelent: 2892 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 March 31 20:36