Nyomtatás

Érkezhetnek a reklámok a Windows 10-be?

  • Posted on:  2017 March 10 14:54
  • Írta:  gomba

Kereskedelmileg agresszív lépésre szánhatja el magát a Microsoft, melynek sokan nem fognak örülni. Jönnek a Windows 10-be a reklámok?

A Windows 10 következő nagy, áprilisban érkező Creators frissítését tesztelők figyeltek fel arra pár napja, hogy a legutóbbi buildben több helyen is, de leginkább File Explorerben (Windows Intéző) promóció jelent meg, melyben a Microsoft a felhőszolgáltatását, a One Drive-ot reklámozza. A vállalat már többször magyarázkodhatott az agresszív viselkedése miatt, hiszen emlékezhetünk, hogy miként tukmálták a felhasználókra a Windows 10 operációs rendszert. Nemrég valami hasonló vette kezdetét, hiszen saját szolgáltatását kezdte el reklámozni a redmondi óriás.

Win10 ADS

Ez sokakat felháborított, mivel úgy ítélték meg, hogy a legálisan, pénzért használt operációs rendszerben nincs helye hirdetésnek, megindultak a viták a fórumokon, hiszen felmerülhet a az erőfölénnyel való visszaélés gyanúja is, ugyanis a vállalat így egy termékében egy – később akár több – más jellegű szolgáltatását reklámozza, és ilyenért büntettek már meg gyártókat, magát a Microsoftot is. Ráadásul ha egyszer átlépik a határt, akkor a következő lépés akár az is lehet, hogy harmadik felektől származó fizetett hirdetések jelennek meg.

Nem sokkal később több szakember is jelezte, hogy van lehetőség a promóciós felhívások eltüntetésére, melyet részletesen be is mutattak:

Win10 ADS2

Megjelent: 2819 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 March 10 15:33