Nyomtatás

Lassan már nem csak a telefonunk válhat bankkártyává

  • Posted on:  2017 March 10 12:42
  • Írta:  gomba

Se pénztárcának, se okostelefonnak nem kell már nálunk lennie ahhoz, hogy fizessünk a boltban, elég egy ilyen gyűrű is, ami Londonban már ki is próbálható.

PayPass-szal mehet? – ez a kérdés gyakran elhangzik kártyás fizetéskor. Egy új módszernek köszönhetően a kérdés a jövőben már ez lehet: gyűrűvel mehet? Se pénztárca, se okostelefon nem kell, ha valakinek ilyen Kerv gyűrűje van és MasterCard bankkártyája. Legalábbis Nagy-Britanniában, ahol 100 fontért (kb. 35 ezer forint) ezen az oldalon rendelhető ilyen gyűrű, és – főként Londonban – elfogadóhelyek is vannak. A gyűrűs kezet csak a bankkártya-olvasó közelébe kell helyezni, és már le is vonják a számláról az összeget.

Óriási kényelmet biztosít tehát a viselhető pénztárca, de nem ez az egyetlen előnye. Víz- és karcálló a gyűrű, és tölteni sem kell. Bemutatkozásnál is jól jön, ugyanis a gyűrűhöz rendelt digitális névjegyet lehet vele cserélni mobilon, így kézfogáskor minden fontos elérhetőség és információ átadható, ha úgy akarjuk.

Sőt, okoszárakkal is párosítható, így ha ilyennel rendelkezik valaki, a kulcsot sem kell magával vinnie, elég a gyűrűt viselnie.

kerv ring2

Megjelent: 2671 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 March 10 13:13