Nyomtatás

Ékszer monitor Swarovski kristályokkal

  • Posted on:  2017 February 19 12:48
  • Írta:  gomba

Swarovski kristályokkal díszített monitorral rukkolt elő az AOC. Két teljesen átlagos képességekkel megáldott, de dizájn terén különleges monitort mutatott be az AOC.

A Q2781PS és Q2781PQ belső felépítés alapján teljesen azonosak, ahogyan arra a típusjelzésből következtetni is lehet: mindkét kijelzőbe 27 colos, QHD felbontású (2560×1600 pixeles) IPS LCD-panel került, 1000:1-es kontraszttal, 5 ms-os válaszidővel, 178 fokos betekintési szögekkel, 60 Hz-es képfrissítéssel és sRGB színtérlefedettséggel. A kijelzőket DisplayPort, HDMI és D-Sub csatlakozó segítségével is a számítógéphez/médialejátszóhoz csatlakoztathatjuk – utóbbi esetben hasznát vehetjük annak is, hogy az elektronika maga is kiváló minőségben tudja az alacsonyabb felbontású tartalmakat felskálázni. A monitorokra jack bemenet is került, arra az esetre, ha a beépített hangszórókat szeretnénk munkára fogni.

AOC 2

A kijelzők legfőbb érdekessége a dizájn: a Q2781PS és a Q2781PQ egyaránt vékony kávát kaptak, de még ennél is érdekesebb, hogy aszimmetrikus talppal rendelkeznek. Az L alakú „váz” rettentően jól néz ki, bár hátránya, hogy a kijelzőt csak dönteni lehet, másféle állítgatásra nincsen mód. Hasonló megoldással évekkel ezelőtt a BenQ jelentkezett már egyébként. A PQ verzió fekete vagy ezüst talppal kapható, míg a PS változat rózsaszín vagy arany fényezéssel és Swarovski kristályokkal díszített hátlappal. Ebből adódik, hogy utóbbi modellt leginkább akkor érdemes választani, ha irodában vagy más olyan környezetben használjuk, ahol a díszítés előnyeit is ki tudjuk használni.

Az AOC a monitorokat Európában 350 illetve 600 eurós áron forgalmazza, vagyis áruk átszámítva 120 illetve 195 ezer forint körül alakul.

Megjelent: 2030 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 February 19 13:01