Nyomtatás

Mindent a felhasználókért, időjárás a Facebookon

  • Posted on:  2017 February 16 22:04
  • Írta:  gomba

A Facebook mindent megtesz azért, hogy a felhasználókat saját felületén tartsa és még az időjárásért se kelljen elkattintanunk. Mostantól komplett időjárás-előrejelzést láthatunk a Facebookon, a napokban mindenkihez elér a továbbfejlesztett funkció.

 

Néhány évvel ezelőtt a Facebook főhadiszállásán kitalálták, hogyan lehetne még hasznosabb a felhasználók számára a közösségi oldal. A fejlesztők az üzenőfal tetején naponta egyszer-kétszer időjárás-jelentést jelenítettek meg, ami logikus is, sokan ugyanis a reggeli ébredés után elsőként a mobiljukat csekkolják. A Facebooknál nemrég úgy döntöttek, egy rendes, önálló funkcióvá fejlesztik tovább a dolgot.

A következő napokban a világ szinte minden részén (a bejelentés szerint 95 százalékán) elérhetővé válik a kibővített funkció. A fejlesztés a böngészős és a mobilos változatban is megjelenik majd, abban a részben, ahol a barátokat, csoportokat, oldalakat és egyéb fontos dolgokat is találjuk. Az eddig az üzenőfal tetején megjelenő időjárás-előrejelzés továbbra is megmarad, viszont ötnaposra bővítik. A funkcióban lesz egy olyan beállítás is, amivel rendszeresen kérhetjük majd az előrejelzéseket.

Facebook Weather 2

Az app természetesen figyelembe veszi, hogy hol vagyunk, ugyanakkor más helyek időjárását is meg tudjuk nézni. Például ha Budapestről épp Rómába tartunk, már előre lecsekkolhatjuk, milyen idő fogad ott bennünket. A hőmérséklet mértékegységét Celsiusban és Fahrenheitben is lekérhetjük. Sok extrát ezen kívül nem kínál a fejlesztés: a Weather.com-ra támaszkodva az adott napra vonatkozóan órákra lebontva mutatja meg nekünk a Facebook, hogy milyen idő várható, az előrejelzésben pedig csak azt jeleníti majd meg, hogy napos vagy borult lesz-e a nap, és hány fokra lehet számítani.

Megjelent: 2521 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 February 16 22:23