Nyomtatás

Itt a megoldás a leragasztott webkamera helyett

  • Posted on:  2017 January 29 21:52
  • Írta:  gomba

A világ eddigi legvékonyabb kameratakaró eszköze arat óriási sikert a Kickstarteren: szép, kényelmes, minőségi, 0,7 mm vékony, és megfizethető.

A mai világban senki sincs biztonságban, aki nem takarja le laptopján, mobilján vagy táblagépén az előlapi kamerát. Mark Zuckerbergről is kiderült, hogy ezt teszi, de ami még ennél is fontosabb: az FBI igazgatója szerint is mindenkinek így kellene tennie. A ragasztószalag a legolcsóbb, de nem esztétikus, a szebb, erre készített eszközök viszont vagy vastagok és zavaróak, amikor például lehajtjuk a laptop képernyőjét, vagy drágák, vagy leesnek. Ezt a problémát elégelték meg, és egy Kickstarter-projekt keretében piacra dobták az Intelligent Security kameratakarót. Gyakorlatilag az első órákban összejött rá a pénz, óriási az érdeklődés, amit nem is csodálunk: a világ legvékonyabb ilyen eszközéről van szó.

WebCamPrivacy2

Mindössze 0,7 mm vastag, igényes, szépen mutat egy gépen, és nem is esik le, legalábbis ezt ígérik. Egyetlen dolgot tud: alapállásban takarja a kamerát, ha pedig mégis szükség lenne arra, akkor egy csúszkán elhúzhatjuk a takarókütyüt. A videófelvételek alapján is meggyőző az eszköz, és egy próbát simán megér, aki profi megoldásra vágyik a ragasztós megoldások helyett. Az előrendelőknek ugyanis Magyarországra szállítással együtt 14 svájci frankba, vagyis kb. 4 ezer forintba kerül egy ilyen, ha ide kattintva vásárolnak. Többet rendelni pedig még inkább megéri: 2 darab kb. 5500, 3 darab kb. 7500, 5 darab pedig kb. 10 ezer forintba kerül átszámítva.

A gyorsak, akik előrendelnek már idén májusban megkaphatják a kameratakarókat.

Megjelent: 5821 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 January 29 22:29