Nyomtatás

Szülőknek segít a Facebook: Itt a Szülői portál

  • Posted on:  2016 December 15 07:47
  • Írta:  gomba

Magyar nyelven is elérhető és rendkívül hasznos szülői tájékoztató portált indított a Facebook.

Nehéz dolguk van a szülőknek és a pedagógusoknak, sokan nem képesek lépést tartani a gyerekek által használt technológiákkal. A Facebook most elindított egy rendkívül hasznos tájékoztató oldalt, amelyen a szülők és a tanárok megérthetik a webhely működését, továbbá tanácsokat olvashatnak arról, hogy miként lehetséges biztonságban tartani a mindig online gyermekeket.
  
A Facebook szülők számára létrehozott oldala sok fontos kérdésre válaszol és segít a beállításokban is. Akinek tizenéves gyereke van, az előbb vagy utóbb akkor is ki fog kötni a Facebooknál, ha most azt mondja, hogy nem érdekli az egész. A kapcsolattartáshoz, a tájékozódáshoz annyira fontos lett a közösségi oldal, hogy már mindennapi eszközként használjuk, ami igaz a gyerekekre is. Ezzel együtt a Facebook egy rengeteg funkcióval megpakolt, hatalmas hely lett, ahol könnyű elveszni. Sőt, ez még a felnőtteknek sem egyszerű, nemhogy a fiataloknak. És most nem mindennek a technológiai részéről van szó, hanem a beállításokról, a megosztás alapvető szabályairól, a leírt szavak, gondolatok erejéről.

Facebook parents 2

A fentiek megértése, alkalmazása csak akkor lehetséges, ha azt az ember lehetőleg a gyerekkel együttműködve teszi, ehhez ad most segítséget a Facebook egy szülői portál elindításával. Az oldal lépésről lépésre, és szerencsére magyar nyelven adagolja a legfontosabb infókat az oldallal kapcsolatban. Az alapokon túl nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy milyen veszélyek, problémák merülhetnek fel a használata során.

Szülői portál részletesen foglalkozik a zaklatással és a megfélemlítéssel, tippeket ad az áldozatokkal és elkövetőkkel való kommunikációhoz. A tizenévesek is olvashatnak javaslatokat azzal kapcsolatban, hogy mit tegyenek, ha zaklatják őket vagy az ismerőseiket. A baloldali "Erőforrások" menüből hasznos tájékoztató brosúrák tölthetőek le, az iskoláknak érdemes lehet elgondolkodniuk a kinyomtatásukon és a diákok közti terjesztésükön.
Megjelent: 2655 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 December 15 09:13