Nyomtatás

Érkeznek a programok futtatására szánt A1 SD kártyák

  • Posted on:  2016 December 03 19:11
  • Írta:  gomba

Korábban az okostelefonok egyik legfontosabb kiegészítője a memóriakártya volt, hiszen a belső tárhelyek még csak 4-8GB környékén jártak, melyből maga a rendszer sokat rögtön meg is evett.

Manapság még mindig fontos kiegészítőről van szó, de a belső tárhelyek megnövekedése okán sokan már nem tartották kötelező vásárlásnak. Ennek egyik fő oka nem csak a tárhelyek növekedése volt, hanem az is, hogy csak 2015-ben, az Android Marshmallow-val lépte meg a Google azt, hogy a rendszer úgy kezelje a memóriakártyát, mintha az a mobil belső tárhelyének egy része lenne. 

A1 SDCard 2

Ennek megfelelően most már bátran telepíthetünk appokat a memóriakártyára, feltéve, ha látjuk rajta az új A1 feliratot, ami az Application Performance Class jelzés rövidítése. Ez azt jelent, hogy ezek a modulok másodpercenként 1500/500 véletlenszerű olvasási/írási műveletre képesek. 

Az A1 jelű memóriakártyák folyamatosan kerülnek a piacra, valószínűleg ezzel kiszorítva a régebbi, lassúbb típusokat. Sőt, később más osztályok is piacra kerülnek, vagyis érkeznek a még gyorsabb kiegészítők, ezzel a régi Class 4 - Class 10 típusú kártyáknak végleg befellegzett.

Megjelent: 1962 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 December 03 19:20