Nyomtatás

Iparági pletykák szerint tavasszal indul a DIGImobil

  • Posted on:  2016 November 13 20:09
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

A DIGI bejelentette a terület szabályozásáért felelős Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH), hogy szándékai szerint mikor indul el saját hálózatán a mobilszolgáltatás.

Az NMHH honlapján található információk szerint a DIGI idén szeptember 29-én jelentette be, hogy az ország 19 megyéjére és Budapestre kiterjedően mobil telefonszolgáltatást indítana. A bejelentés szerint a negyedik mobilszolgáltató tervezett indulási dátuma 2017. március 21.

Bár a Telekom–Telenor–Vodafone mellett az utóbbi években több név is felmerült már a szolgáltatói piacon – pl. Tesco Mobile, a Lidl által gründolt Blue Mobile vagy éppen a szép reményű, de csúnya emlékű Postafon –, ezek mindegyike virtuális szolgáltató volt, azaz nem rendelkeztek saját hálózattal, a három nagy valamelyikét használták/használják. A román RCS&RDS tulajdonában lévő DIGI viszont még 2014. szeptember 29-én nyert mobilfrekvencia-használati licencet a frekvenciapályázaton, így "valódi", hagyományos értelemben vett mobilszolgáltató lesz. A DIGI a szolgáltatáshoz már számmezőt is kapott az NMHH-tól, október végén az 50-es SHS-ből (hálózatkijelölő szám) jelöltek ki a cégnek egy százezer számból álló kontingenst.

DIGImobil2

A DIGI a vezetékes szolgáltatások területén érezhető árversenyt indított be, nem lepődnénk meg azon, ha a szolgáltató piaci belépése mobilos fronton is lenyomná az árakat. A vállalat korábbi közlése szerint a mobilos díjcsomagok mind a meglévő (vezetékes) szolgáltatásokkal egy csomagban, mind önálló mobilos előfizetés formájában elérhetők lesznek.

Megjelent: 4393 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 November 13 20:19