Nyomtatás

Zene felismerős játék, nem csak okostelefonra - SongPop 2

  • Posted on:  2016 November 03 12:30
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

Felismered egy 2-3 másodperces részlet alapján a zenéket? Mutatunk egy olyan kvízt, amit nem fogsz tudni abbahagyni.

A SongPop 2 egyáltalán nem új játék, nem is azért említjük, hanem mert kipróbáltuk, és annyira rákaptunk, hogy érdemesnek tartjuk megemlíteni. Tényleg egy nagyon élvezetes zenei kvízről van szó, amit szó szerint fél percnyi ráérős időben is élmény nyomogatni – de gyanítjuk, hogy nagyon kevesen fogják tudni abbahagyni ennyi idő után.

A regisztráció nélkül és egyszerű Facebook-fiókos összekapcsolással is játszható játék egy zenefelismerő kvíz. Előbb kiválaszthatjuk a kedvenc stílusainkat és időszakunkat (tényleg mindenféle rajta van a listán), majd indulhat is az első meccs. Ellenfelünk minden esetben egy hús-vér felhasználó, vele megy a párbaj azon, hogy ki ismeri fel a bejátszott zenerészleteket. Öt szám indul el, melyek felismeréséért pontokat kapunk – minél gyorsabban bökünk rá a négy közül a helyes megoldásra, annál többet. Ha egymás után több zenét is kitalálunk, akkor a jó sorozatért pluszpont is jár.

SongPop2 2

Hogy igazságos legyen a küzdelem, az egymás ellen folytatott mérkőzések során egyszer az egyik, egyszer a másik fél választhat stílust, illetve tematikát. (A rendelkezésünkre álló tematikus pakkokat a játék első indításakor való választásunk is befolyásolja, de később bőven szerezhetünk be új csomagokat is, akár ingyen is.)

Random ellenfeleket is választhatunk, de talán még nagyobb a játékélmény, ha saját facebookos ismerőseinket hívjuk ki, főleg akkor, ha nagyjából egyezik is velük a zenei ízlésünk. (Ezt az értéket minden regisztrált felhasználónál megnézhetjük, 50% fölött már elég komoly egyezésnek számít.) Mindenkivel egy hétig folytatható a meccselés, a hét végén pedig jön az eredményhirdetés – és már kezdődhet is az újabb kör.

A fentebb említett Facebook-fiókos összekapcsolást két dolog miatt is érdemes megtenni. Egyrészt mert így láthatjuk facebookos ismerőseinkről, hogy kik játszanak. Másrészt azért is, mert így a játék mindenhol játszható. Ugyanis a SongPop 2 nem csak iPhone-okra és androidos készülékekre letölthető játék, hanem a számítógép előtt ülve, a Facebookon is lehet vele játszani.

SongPop2 3

TIPP: úgy tapasztaltuk, hogy a telefonos alkalmazásban, a kezünket használva valamivel gyorsabban lehet rábökni a helyes megfejtésre, mint amikor a gép előtt, egérrel csináljuk. A gyorsaság pedig nagyon fontos: bár a cikk címében 2-3 másodpercet írtunk, az igazi profik gyakran 1 másodperc alatt is felismerik a számokat. A mi csúcsteljesítményünk 0,5 másodperc.

Megjelent: 3238 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 November 03 12:57