Nyomtatás

A SONY korábbi okostévéin vége a YouTube-nak!

  • Posted on:  2016 September 15 08:40
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

Ennek a hírnek nem fognak örülni azok, akik korábban a SONY okostévéit választották. Meglepő és felettéb érthetetlen döntés született. Több mint ötvenféle Bravia okostévéből távolítja el a Sony a YouTube alkalmazást.

Akik 2012-es Sony Bravia tévémodell tulajdonosok, októbertől már nem fognak tudni YouTube-ozni, a gyártó ugyanis eltávolítja róla a videolejátszót. Az ok kifejezetten technikai, a YouTube-bal kapcsolatos specifikációváltozások ugyanis azt eredményezték, hogy ezeken a modelleken vagy lefagyott fekete képernyő jelent meg, ha valaki YouTube videót akart lejátszani, vagy egy hibaüzenet, de persze ekkor sem ment a videó.

A Sony felhívta a figyelmet arra, hogy nem a televíziók hibásodtak meg, hanem a Google által meghatározott új YouTube-specifikációk (biztonsági szabványok) meghaladják e régebbi modellek képességeit. Több mint ötvenféle televízió érintett (20-89”-esig az EX, HX és X szériából), a teljes listát itt találjátok. Más modelleken továbbra is működik a YouTube.

SONY 2

Az persze számunkar teljesen érthetelen, hogy egy olyan nagy gyártó, mint a SONY, hogy engedheti ezt meg. Korábban is volt már hasonló eset, például a Samsung esetében, de akkor az okostévékhez kiadott firmware (belső vezérlő program) frissítésével a gyártó simán frissítette a TV-ket és alkalmazkodott az időközben a Google által változtatott technikia specifikációkhoz és biztonsági feltételekhez. Hogy ezt most miért nem lépte meg a SONY, az egy igen jó kérdés. Valószínűleg lesznek páran, akik a netes fórumokon majd gratulálnak a SONY-nek a lépéséhez.

Megjelent: 6584 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 September 15 09:22