Nyomtatás

Mobil és tablet töltés a gyorséttermekben

  • Posted on:  2016 July 17 13:06
  • Írta:  gomba

A gyorséttermek is kezdenek rájönni, hogy mobiljaink nélkül már lassan élni sem tudunk, nem hogy náluk enni. Végül is ki hinné el egy Facebookra posztolt Twister vagy Longer képe nélkül, hogy a KFC-ben ettünk... :)

Ezt a tényt felismerve, no meg azt, hogy általánosan tudott vagy inkább tapasztalt tény, hogy a mai mobilok ippeg kibírják szuflával reggeltől estig, a KFC egy igen érdekes akcióval állt elő a napokban, aminek elsősorban azok örülhetnek majd, akik elfelejtették előző este töltőre dugni a mobiljukat. A gyorséttermekben ugyanis egy olyan menüt is lehet mostantól rendelni, amit a fogyasztó nem csak saját, de telefonja (energia)éhségét is tudja csillapítani. A Watt a Box nevű menü ugyanis egy speciális dobozban érkezik, amibe a csibefalatok, szendvicsek és krumpli mellé egy vésztöltőt, (pót) akkumulátort is beleraktak. A töltőt aztán a mellékelt kábellel csatlakoztatva telefonunk / tabletünk automatikusan elkezd töltődni.

KFC 2

A szerkezet Android-ok és iPhone-ok energiapótlására egyaránt használható, ugyanis microUSB és Lightning-kábelt egyaránt mellékel a dobozhoz az étterem. Mindezért ráadásul csak 620 forintot kér, ami igazán nem mondható soknak. Az egyetlen rossz hír, hogy az akció egy promóciós ajánlat, ami csak egyes indiai nagyvárosok kiemelt KFC-éttermeiben érhető el - és azokban is csak korlátos ideig. Így aztán érthető az átszámolva igen kedvező ár.

Ugyanakkor mi magyarok is reménykedhetünk, hogy egyszer egy hasonló ajánlat majd nálunk is megjelenik, mert a KFC rendszeresen szervez a világ különböző tájain hasonló promóciókat. Tavaly például a németek egy mobilos billentyűzetként is használható alátétet kaptak tálcájukban, míg a kanadaiaknál egy fotónyomtatót épített csirkés kosarába az étteremlánc. Az már csak üröm lehet az örömben, hogy nálunk nagy valószínűség szerint, ha lesz is ilyen vagy hasonló marketing kampány, tuti nem 620 forintot fognak érte kérni...

De azért itthon is akad lehetőség, hogy egy menü elfogyasztás közben tölthessük az okostelefonunk. Egyre több gyorsétterem ismeri fel az éhező kütyükben rejlő lehetőséget és ha mobiltöltőt éppen nem is ad, de kezdenek elterjedni és sokasodni a konnektorok a hazai gyorséttermekben is, melyeket egyre közelebb helyeznek el az asztalokhoz és jelzik is annak használhatóságát. Bár ezen a ponton már szükségünk lesz rá, hogy magunkkal hordjuk telelfonunk töltőjét is. Na de van még olyan, aki mobiltöltő nélkül egy lépést is tesz? :)

Megjelent: 2174 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 July 17 13:53