Nyomtatás

Titkosítás és önmegsemmisítő funkciók a Facebook Messengerben

  • Posted on:  2016 July 11 07:09
  • Írta:  gomba

Nagy a verseny az azonnali üzenetküldő applikációk piacán. Minden feljesztő cég küzd a felhasználók kegyeiért. Így aztán nem csoda, hogy heteken belül újabb -más üzenő programoknál már látott- funkciókkal bővül a Facebook Messenger is. Érkeznek a titkosított és az önmegsemmisítő üzenetek.

Előfordult már, hogy valami olyan személyes infót osztottál meg a barátnőddel / barátoddal Messengeren, amit semmiképpen sem akartál, hogy bárki is lásson? Akkor ennek a szuper új funkciónak biztosan örülni fogsz! Biztos veled is történt már olyan szitu, hogy bizalmas infókat, mondjuk a bankszámlaszámodat vagy éppen a jelszavaidat kellett megírnod valakinek üzenetben. És tuti, hogy utána azon aggódtál, hogy nehogy valaki ellopja őket, igaz? Akkor most van egy nagyon jó hírünk! Nemsokára ugyanis titkosíthatod az üzeneteidet, ami azt jelenti, hogy senki más nem férhet hozzá ahhoz, amit írtál, csak te, és a beszélgetőpartnered. És a legjobb, hogy beállíthatod, meddig maradjon titkos a beszélgetés, és azt is, hogy ezután magától törlődjön az egész. Szóval a Messenger hamarosan minden eddiginél biztonságosabb lesz! Az új funkciót egyelőre még csak szűk körben teszteli a Facebook, de a nyár végére már mindenki számára elérhető lesz. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan működik majd, nézd meg a videót!

 

 

Természetesen a titkosító funkció nem lenne automatikusan bekapcsolva, hanem a felhasználóknak kellene dönteniük az aktiválásáról. Aki a titkosítást választja, feladja annak lehetőségét, hogy a Facebook mesterséges intelligenciája tanuljon az üzenetküldési szokásaiból és ezzel megkönnyítse az üzenetek írását.

Az önmegsemmisítést a tervek szerint beszélgetés közben egy gombnyomással aktiválhatjuk majd és ekkor egy erről tájékoztató szöveg jelenik meg a társalgás mindkét résztvevője előtt. Az aktiváló fél ezt megérintve azt is beállíthatja, hogy mennyi idő múlva tűnjenek el a beszélgetésből az érintett üzenetek: 1 perc, 15 perc, 1 óra, 4 óra és 1 nap közül lehet majd választani.

Ha lenne még olyan, aki nem használja a Facebook Messengerét, akkor az a megfeleő áruház linkjére kattintva telepítheti is azt...

GooglePlay1 AppStore1

Megjelent: 6925 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 July 11 11:17