Nyomtatás

Meglepő újításon dolgozik az Apple: blokkolnák a videózást!

  • Posted on:  2016 July 05 12:04
  • Írta:  gomba

Meglepő szabadalmat jelentett be az Apple... Nem lehet majd koncerteken, nyilvános helyeken titokban videózni!

Az Apple legújabb szabadalma többek között megakadályozza, hogy bárki felvételeket készítsen egy koncerten, ha ez tiltva van. Az Apple egyik újabb, zöld utat kapott szabadalma megakadályozhatja, hogy fotókat és videókat készítsenek például egy koncerten (vagy ahogy a szabadalomban szerepel: egyéb „érzékeny” rendezvényeken), ha azt a szervezők így szeretnék. Az új módszer alapja egy infravörös jel vétele. Egy képfeldolgozó áramkör (amelyik bekerülne a jövő iPhone-jaiba) érzékelné ezt a jelet, amelyben kódolt adatok küldenének parancsot a felvételkészítés megtiltására. A koncert szervezőinek tehát nem lenne más dolguk, mint a színpadra helyezni a megfelelő, infravörös jelet kibocsátó készüléket, bekapcsolni rajta egy gombot, és már senki sem tudna illegális felvételt készíteni a közönség soraiból.

STOP iPhone 2

A szabadalom összességében persze jóval sokoldalúbb annál, mint az említett kalózkodás megakadályozása, az infravörös jelben kódolt adatok ugyanis egyéb információkat is hordozhatnak. Lehetőség lenne például arra, hogy egy tárlaton plusz tudnivalókhoz juthasson a szemlélő egy-egy kiállítási tárggyal kapcsolatban.

Arról nem szólt az Apple, hogy új szabadalmát mikortól is vezetné be, de abba biztosak lehetünk, nem lesz túl népszerű az új technológiával készülő iPhone, amennyiben tényleg belekerül a videózást és fotózást blokkolni képes funkció. Márcsak azért sem, mert az eladási mutaók versenyében azért az Apple is mindent elkövet, hogy nyerésre álljon. Ha más nem is, talán ez, na és a marketingesek elejét veszik ennek a szabadalomnak.

Megjelent: 3296 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 July 05 12:45