Nyomtatás

Már az SMS-einkre is ráteszi kezét a Facebook Messenger

  • Posted on:  2016 June 24 12:47
  • Írta:  gomba

Új funkció érkezett a Facebook Mesengerbe. Most az SMS-einkre pályázik a Messenger...

A Facebook alkalmazása integrálja és plusz lehetőségekkel bővíti ki a szöveges üzeneteket. Még február környékén jelentek meg az első pletykák arra vonatkozóan, hogy a Facebook teszteli a szöveges üzenetek beépítését a Messengerbe. Ez a lehetőség korábban, 2013-ig már egyszer elérhető volt, de a vállalat akkor úgy döntött, hogy kiveszi a funkciók közül, mivel csak nagyon kevesen használták. Most ismét új szelek fújnak, és az SMS beköltözik a Messengerbe.

Az integráció pillanatnyilag kizárólag Android alatt lehetséges és nem is feltétlen kötelező, illetve az egyesítés után bármikor leválasztható egymásról a két szolgáltatás. Amennyiben a felhasználó az egyesítés mellett dönt, ugyanazon a felületen, de eltérő színnel és ikonokkal jelennek meg az SMS-ek, közvetlenül a messengeres üzenetek között.

David Marcus, a Facebook Messengerért és az üzenetküldésért felelős alelnöke szerint az androidos alkalmazások képtelenek lekövetni az üzenetek fejlődését, ezért volt szükség arra, hogy az SMS-ek egy új helyet kapjanak. Ezzel a lépéssel nemcsak praktikusabb és könnyebb lesz elérni az üzeneteket, de olyan lehetőségek is megnyílnak az SMS előtt, mint hangfelvételek, matricák, vagy a tartózkodási hely koordinátáinak átküldése.

Messenger SMS 2

Az iOS egyelőre hoppon maradt

Az újítás tehát annyira nem is újítás, főleg annak fényében, hogy a konkurens alkalmazások (Hangouts, WhatsApp) közül többen is kínálják ezt a funkciót. A Facebook ezzel a fejlesztéssel is azt szeretné elérni, hogy minél többet tartózkodjunk a Messengeren belül és használjuk az ott található funkciókat. Marcus a Facebookon tett bejelentésében azt is tisztázza, hogy az SMS-eket nem tárolják a Facebook szerverein, ez kizárólag kliens oldali integráció, illetve a chat fej funkció az SMS-eknél is működni fog.

Az SMS integráció a szokásos módon, fokozatosan kerül a felhasználókhoz frissítés formájában, aminek, a Facebook számításai szerint, péntekig mindenkihez meg kell érkeznie. A funkció esetleges iOS-en való megjelenéséről egyelőre nincs információ.

Ha lenne még olyan, aki nem használja a Facebook Messengerét, akkor az a megfeleő áruház linkjére kattintva telepítheti is azt...

GooglePlay1 AppStore1

 

Megjelent: 4535 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 June 24 13:11