Nyomtatás

Hogyan nézzük a Foci-EB-t mobilon, tableten?

  • Posted on:  2016 June 10 14:29
  • Írta:  gomba

Ma este kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság! Tudtad, hogy a Foci-EB mérkőzéseit mobilon, tableten is élőben nézheted? És különböző alkalmazásokkal az eredményekről, a kocsmai meccsnézésekről és a játékélményről sem maradsz le.

A magyar válogatottnak nem csak a tévé előtt lehet szurkolni a foci-Eb-n, hanem mobil segítségével is. Mivel a köztévé közvetíti a mérkőzéseket, elég letölteni AndroidraiPhone-ra vagy Windows Phone-ra az M4 Sport alkalmazását, amivel a legegyszerűbb módon érhető el az élő adás. Csak meg kell nyitni az appot, a bal felső sarokra kattintani a menüért, majd az "Élő adás" feliratot megérinteni, és indul is a műsor.
 
Ha esetleg ez az applikáció valamiért nem működne, vagy nem nyerte el a szimpátiádat, akkor itt van a MinDig TV app, ami szintén elérhető akár Androidra, akár iPhone-ra és ezzel is ingyenesen nézheted, akár élőben is a foci meccseket. Ennek az applikációnak annyi előnye van az előbbi M4 Sporttal szemben, hogy nem csak sport tartalmakat érhetünk el rajta, hanem a digitális földfelszíni sugárzásban (DVB-T) amúgy is ingynes, jelenleg 7 műsort is nézhetjük vele (M1, M2, Duna, Duna World, M4 Sport, VintageTV, EuroNews), szintén élőben.
 
M4 Sport 2
 
Nem csak nyáron lesz hasznos, ha a sportrajongók letöltik a Meccsbox alkalmazást Androidra vagy iPhone-ra, ugyanis a nyolc magyar sportcsatorna programja folyamatosan követhető vele. A "Műsor" menüben minden élő közvetítés látható napokra lebontva, a "Kedvenc" funkcióra kattintva pedig beállíthatók a kedvenc csapatok, válogatottak és bajnokságok, hogy ne maradjunk le a meccseikről.

A "Sport Bár" menüpont is érdekes, hiszen itt látható a közelben lévő kocsmák listája, ahol lehet nézni a meccseket.

M4 Sport 3

Természetesen a fentieken túl még számos más applikáción keresztül van lehetőség mobil eszközeinken, élőben TV adást nézni. A nagyobb kábelTV szolgáltatóknál, illetve mobil szolgáltatóknál szinte kivétel nélkül elérhető úgynevezett VoD szolgáltatás, melyekkel szintén van lehetőség élőben TV-t nézni akár a magyar tenger partján, láblógatva is, viszont ezek az alkalmazások csak előfizetők számára hozzáférhetőek, ráadásul nem is feltétlen a belépő szintű kábelTV csomagok mellé igénylhető. Valamint ne feldjük, hogy amennyiben van rá módunk Wi-Fi-n keresztül nézzük a meccseket, mert a folyamatos videó streaming (élő TV adás letöltés) hatalmas adat mennyiséggel jár, mely a hagyományos mobil előfizetésekkel együtt járó adatcomagokat igen hamar lenullázhatja! És még egy apróság, a fenti applikációk szerzői jogi okok miatt javarészt csak magyar IP címekről érhetőek el, ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy csak Magyarország határain belül nézhetjük velük a TV adást, külföldi nyaralás, roaming esetében nem fognak működni!

Jó szurkolást!

Megjelent: 8187 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 June 10 15:45