Nyomtatás

Új funkciók a Google Saját fiókban

  • Posted on:  2016 June 08 08:03
  • Írta:  gomba

A Google egyszerűbbé tette és plusz hasznos funkciókkal látta el a Saját fiókot, még könnyebb megtalálni az elveszett mobilokat.

A Google szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be My Account, vagy Saját fiók felületét, ahol egy helyen érhető el az összes fontos fiókbeállítás. Mától a lehetőségek kibővültek az elveszett telefon megtalálását segítő funkciókkal, illetve a közeljövőben további hasznos plusz képességekkel látják el ezt a szolgáltatást.

Aki jól keres, mobilt talál

Android Eszközkezelő néven eddig is (most is) volt lehetőség megcsörgetni, térképen keresni, zárolni, vagy törölni annak a mobilnak a tartalmát, amit elloptak, vagy elvesztettünk. A jövőben már a Saját fiók is tartalmazza ezeket az opciókat „Telefon keresése” címszó alatt, viszont jóval több tanáccsal, hasznos tudnivalóval bővültek az alapfunkciók, illetve ezek sokkal áttekinthetőbben próbálnak segíteni, ha baj van. A megfelelő készülék kiválasztása után rögtön a mobil megcsörgetése, illetve térképen való keresése tűnik elő, viszont, ha ezek nem járnak sikerrel, akkor a rendszer további lépéseket, tanácsokat kínál. Ilyenek a telefon zárolása, ahol megadható egy szám, amit a telefon megtalálója felhívhat, hogy vissza tudja azt juttatni. A további lehetőségek között van még a mobilból való kijelentkezés, vagy az azon tárolt adatok törlése, mint végső megoldás.

Google MyAccount 2

A Google igyekszik a Saját fiók elérését a lehető legjobban megkönnyíteni, így mától hangvezérléssel („Ok Google, show me my Google account”) is megnyitható az oldal. Ez egyelőre csak angolul működik, de hamarosan további nyelveket adnak hozzá a rendszerhez. A másik elérési mód is elég egyszerű: a később élesedő funkció segítségével elég csak rákeresni a saját nevünkre a Google-ben, ami után azonnal kapunk egy, a beállításainkhoz vezető linket (amennyiben be vagyunk jelentkezve). Sőt, a telefon keresését is meg fogják könnyíteni a jövőben: csak be kell írni a keresőbe, hogy "I lost my phone", azaz "Elvesztettem a telefonomat" és a találatok közt elsőként fog szerepelni a szükséges link.

Megjelent: 2856 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 June 08 08:44