Nyomtatás

Jönnek a gömbpanorámás képek a Facebook-ra is

  • Posted on:  2016 May 23 14:02
  • Írta:  gomba

A 360 fokos videók népszerűségén felbuzdulva Zuckerbergék bejelentették, a közösségi oldalra hamarosan gömbpanorámás képeket is posztolhatunk majd.

Alig több mint fél évvel ezelőtt tette lehetővé a Facebook, hogy ne csak hagyományos, hanem 360 fokos gömbpanorámás videókat is feltölthessünk a közösségi oldalra. A jelek szerint bejött az újítás, ugyanis hamarosan már fotókból is posztolhatunk 360 fokos fotókat a Facebookra.

Mashable szerint képeket ugyanúgy nézhetjük majd meg, mint a videókat: elég lesz csak rákattintani az egérrel, és egy másik irányba húzni, vagy ugyanezt mobilon az ujjunkkal megtenni, de az is egy megoldás lehet, ha más szögben tartjuk a készüléket. A funkció természetesen támogatja majd a 360 fokos szögben látó kamerákkal készülő fotókat, de az okostelefonunkkal lőtt panorámaképekkel is elbír. A Facebook emellett a virtuálisvalóság-szemüvegéhez, az Oculus Rifthez tartotó mobilalkalmazást is frissíteni fogja. A tervek szerint kapni fog egy “Újdonságok” menüpontot, ami alatt a legújabb játékokat és videókat láthatja majd a felhasználó, ezzel is támogatva a VR-eszközhöz készülő tartalmakat.

Facebook360 2

Megjelent: 2404 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 May 23 20:29