Nyomtatás

Megtörtént a nagy bejelentés: visszatér a NOKIA

  • Posted on:  2016 May 23 13:52
  • Írta:  gomba

Hosszú éveken át a legnépszerűbb mobilgyártó volt, majd csúnyán elaludt a Nokia. Két és fél évre el voltak tiltva a telefongyártástól, de most bejelentették: visszatérnek.

Bár az első okostelefonnak nevezhető készülékeket a Nokia gyártotta, az iPhone által megreformált szegmenst már nem látta át a finn gyártó: későn ébredtek, ráadásul bal lábbal indultak el. A Nokia telefonok népszerűsége és a cég pénzügyi mutatói is zuhanórepülésbe kezdtek, a történet azzal ért véget, hogy a Microsoft 2013-ban bejelentette: felvásárolja a Nokia telefongyártó részlegét. A 7,2 milliárd dolláros üzlet részeként a Nokia belement, hogy 2016 utolsó negyedévéig nem térhetnek vissza a telefongyártáshoz. És persze a tilalom lejárta után sem lett volna kötelező a dolog, de a szerdai bejelentés alapján úgy tűnik, látnak fantáziát a piacon, ezért aztán jönnek az új Nokia telefonok és táblagépek.

A Nokia bejelentése szerint hagyományos mobilokkal, valamint androidos okostelefonokkal és táblagépekkel egyaránt megjelennek majd a piacon. Érdekesség, hogy még közvetlenül a microsoftos felvásárlás előtt már adott ki androidos telefont a Nokia, de az nem sült el túl jól. (Az új készülékeik pár hónapja már feltűntek néhány képen és videón.)

A készülékeket a sok népszerű márka telefonjait legyártó kínai Foxconn üzemeiben szerelik majd össze. Az eszközök forgalmazását és marketingelését a – Nokiához hasonlóan finn – HMD nevű cég végzi majd.

Megjelent: 2380 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 May 23 20:23