Nyomtatás

App Ajánló: Új funkcióval bővült a Google fordítója (Translate)

  • Posted on:  2016 May 23 13:23
  • Írta:  gomba

Az androidosok már más alkalmazáson belül is fordíthatnak, de az iPhone- és iPad-tulajdonosok is kaptak egy prakrikus újdonságot.

Mostantól két új fejlesztésnek örülhetnek azok, akik a Google fordító alkalmazását használják mobilon. A cég az androidos, valamint az iPhone-ra és iPadre készült appját is frissítette, de a két tábor két különböző dolognak örülhet. Az androidos alkalmazásban egy új funkció, a Tap to Translate jelent meg, ami magyarul valószínűleg a Fordítás nevet fogja viselni. A fejlesztésnek köszönhetően mostantól más alkalmazásokon – például egy csevegőprogramon – belül is használhatjuk a Google Fordítót. Ehhez nem kell mást tenni, mint kimásolni a kérdéses szöveget, az ikon pedig máris megjelenik.

A Google iOS-es frissítésének köszönhetően az iPhone- és iPad-tulajdonosok már offline módban is fordíthatnak, ami igen hasznos lehet, ha épp utazik az ember, az adott helyen pedig épp nincs internetkapcsolat. A fejlesztők igyekeztek jóval kisebb méretűvé zsugorítani azt a csomagot, amit az offline használathoz külön letölt az app. Jelenleg 25 MB adat kerül a készülékre, ezért cserébe 52 nyelv érhető el.

A keresőcég emellett egy harmadik frissítéssel is szolgál, ami mindkét plattformon megjelenik: a fényképekről a kamera segítségével fordító Word Lens funkció most már a kínai nyelvet is megérti, így arról is fordíthatunk.

A Google fordítóját, a Google Translate progrmaot az alábbi linkeken érhetitek el...

GooglePlay1 AppStore1

 

Megjelent: 1941 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 May 23 20:02