Nyomtatás

Kösz, de nem akarom a Win10-et!

  • Posted on:  2016 May 08 19:20
  • Írta:  gomba

Te sem szeretnéd a Windows 10-et? Nálad is folyamatosan erőszakolja magát a Windows frissítés? Egy kicsi, hordozható segédprogrammal megakadályozhatjuk, hogy Windows 7-es vagy Windows 8-as számítógépünkre felkerüljön a Windows 10.

Ambiciózus terveket dédelget a Microsoft:  2017-re egymilliárd eszközön szeretné látni a Windows 10-et. Ezért aztán mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenki frissítsen, csak épp vannak, akik maximálisan elégedettek korábbi rendszerükkel, és nem akarnak upgrade-elni.

A redmondi cég viszont erőszakos, és nem kevesen voltak, akik bosszankodva konstatálták, akaratuk ellenére jelent meg a gépükön az új operációs rendszer. Ha a gépeden még valamelyik régebbi változat fut, és amellett, hogy tisztában vagy a biztonsági kockázatokkal, azonban mégsem frissítenél, érdemes megnéznie a Never10 nevű segédprogramot.

Egy kis hordozható szoftverről van szó, amelynek köszönhetően egyetlen kattintással megakadályozhatjuk a frissítést, de ezt a döntésünket bármikor vissza is vonhatjuk.

NOwin10 2

A Never10 innen tölthető le (a Download now feliratra kattintva), és a továbbiakban csak az exe fájlra kell kattintani, hogy elinduljon. Rögtön azt fogja mutatni, hogy  a rendszerünkön engedélyezett-e (enabled) avagy tiltott (disabled) a frissítés. Ha nem akarjuk, hogy a rendszerünk frissüljön, de az enabled állapotot mutatja, akkor kattintsunk a Disable Win10 Upgrade feliratra. A tiltást bármikor visszavonhatjuk, ekkor újra el kell indítani a programot, majd az Enable Win10 Upgrade feliratra kell kattintani.

Megjelent: 2885 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 May 08 19:48