Nyomtatás

YouTube reklám... a szükséges rossz

  • Posted on:  2016 April 28 18:35
  • Írta:  gomba

Te is át szoktad ugrani a reklámot a YouTube-on? Mostantól már nehezebb lesz, mert a Google kezdi átalakítani reklám nézési szokásainkat és egyre kötelezőbbé igyekszik tenni a reklámok megnézését, talán ezzel is a fizetős YouTube Red irányába terelve a netezőket.

Most még 5 másodperc után átugorhatjuk a YouTube-on a reklámokat, de hamarosan ez az idő egy kicsit hosszabb lesz. A Google közlése szerint az átlagosnál rövidebb reklámok remekül teljesítenek a YouTube-on, főleg a mobilos felhasználók körében. Ezzel indokolják az új lehetőség bevezetését a hirdetők számára: a Bumper Ads révén májustól olyan 6 másodperces reklámokat lehet feltölteni, amelyeket végig is kell nézni mindenkinek. Jelenleg 5 másodperc után tudjuk leállítani a videós hirdetéseket, tehát 1 másodperccel több türelemre lesz szükség, de csak abban az esetben, ha egy cég direkt olyan rövid Bumper-reklámot készít, mint a fenti, egyelőre 5 másodperces változat.

YouTube 2

Májustól kezdve tehát olyan, hat másodperces reklámokat is láthatunk a YouTube-on, amelyeket nem lehet átugrani – jelentette be a Google az Adwords blogján. Az újfajta „bumper” reklámok az eddigiekhez hasonlóan a videók elé fognak beékelődni. Rövidebbek lesznek az eddig látott, hagyományos videóknál, de a felhasználónak muszáj lesz megvárnia annak végét. Jelenleg jellemzően félperces reklámvideókat láthatunk, ezeket öt másodperc után át lehet ugrani. A reklámkészítőknek ezzel együtt feladja a leckét, hogy tömör, lényegre törő és hatásos reklámokat készítsenek. A cég felmérése szerint a 18–49 közötti korosztály fele mobilon fogyaszt videót, ezért erre a platformra szánják az új, rövidebb formátumot.

YouTube 3

Megjelent: 2407 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 April 28 19:04