Nyomtatás

Ilyen még nem volt: Google Wi-Fi router

  • Posted on:  2016. 10. 07.
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

A Google eddig is jelen volt a hardware piacon, láttunk már tőlük sok érdekes kütyüt, de ennyire egyszerű és könnyen kezelhető Wi-Fi routert még nem dobtak piacra.

A Google Wi-Fi routerét imádni fogják azok, akik nem szeretnek vagy nem tudnak az otthoni hálózat beállításaival bíbelődni. A cég emellett azt ígéri, mindig a lehető legnagyobb sebességen tudunk netezni vele. A héten végre a nagyközönségnek is megmutatta a Google, milyen hardveres eszközökön dolgoztak a fejlesztők az elmúlt időszakban. Az egyik legnagyobb durranásnak a Google-mobilt, a Pixelt szánták, amivel az androidos világon belül Apple szeretne lenni a cég, de egyelőre kissé homályos, hogyan is képzelik ezt. Egy másik eszköz viszont sokkal érdekesebbnek tűnik.

A Google Wifi egy router, amivel azokat a felhasználókat célozták meg, akik nem szeretnek/nem tudnak az otthoni hálózat beállításaival bíbelődni. A hozzá rendelt alkalmazás segítségével könnyen beállítható, hogy ki kapcsolódjon a hálózathoz, és ki ne, vagy szükség esetén fel is függeszthetjük vele a hálózat elérését.

GoogleWiFi2

A Google viszont itt még nem állt meg a fejlesztéssel, az eszköz igazán hasznos tulajdonságai ugyanis a “színfalak mögött” húzódnak meg. A Google Wifi hálózati asszisztense ugyanis folyamatosan optimalizálja a netkapcsolatot – ha kell, csatornát vált satöbbi –, hogy a felhasználó a lehető legjobb sebességgel tudjon netezni. A hálózat ráadásul bővíthető: akár több Google Wifi is képes egy hálózatot alkotva összedolgozni, így egy nagyobb lakás vagy ház is teljes mértékben lefedhető az eszközökkel. A cég számításai szerint egy darab készülék 45-140, kettő 140-280, míg három 280-420 négyzetmétert képes lefedni. Vagyis egy átlagos magyar lakásba egy, esetleg kettő bőven elegendő lehet.

A Google számít is rá, hogy sokan többet rendelnének az eszközből, így nemcsak egy készüléket, hanem egy háromdarabos csomagot is rendelhetünk majd. Előbbit 129 dollárért (kb. 35 ezer forint), utóbbit 299 dollárért (kb. 83 ezer forint). Az új  router első körben csak az amerikai kontinensen lesz elérhető, európai megjelenésére várni kell...

Megjelent: 1087 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. 10. 07.
Weboldalunk sütiket (cookie) használ, mely segít számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük tekintse meg az adatkezelési tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá