Nyomtatás

Itt az intelligens kamera a Googletól: Google Lens

  • Posted on:  2018 March 20 19:24
  • Írta:  gomba
A Google Lens nevű fejlesztése mögött a cég mesterséges intelligenciája dolgozik, ami képes "felokosítani" a mobil kameráját.
 

A Google majd egy éve jelentette be azt a fejlesztést, amellyel képes kvázi "felokosítani" a mobiltelefon kameráját. A Google Lens nevű fejlesztés lényegét a mögötte húzódó mesterséges intelligencia jelenti: ha egy adott tárgyat (például egy növényt) fotózunk, akkor a képi felismerés segítségével nemcsak azt tudja megmondani, hogy egy növényt akarunk fotózni, hanem azt is, hogy pontosan milyet.

Ez azonban messze nem minden, a Lens ugyanis képes felismerni például azt is, ha egy boltra irányítjuk a kamerát, majd fel is dobja nekünk a legfontosabb információkat. De hasonlóan hasznos képessége, hogy a wifi hálózathoz úgy is csatlakozhatunk, a kamerát a jelszóra irányítjuk. Rendszergazdák valószínűleg ezen a ponton felkapják majd a fejüket.

GoogleLens2

A Lens végül néhány hónapja, 2017 novemberében indult el, ám azt csak a Google saját okostelefonja, a Pixel 2 tudta használni. Egészen mostanáig: minden androidos mobil és iPhone számára elérhetővé tették a funkciót. Ehhez nem kell mást tenni, mint letölteni a Google Fotókat – a Lens ugyanis az appon belül található meg –, vagy ha már ott van a készüléken, akkor frissítsük az appot.

Elköltöztünk Banner honlara
Megjelent: 4167 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 March 20 11:46