Nyomtatás

Frissült a Firefox: nincs tovább idegesítő weboldali értesítés!

  • Posted on:  2018 March 20 17:53
  • Írta:  gomba
A Firefox legújabb verziójában néhány kattintással beállítáhatjuk, hogy a weboldalak többé ne küldjenek idegesítő értesítéseket.

 

Sok weboldal esetében találkozhatunk olyan megoldással, hogy a webhely a betöltődésekor valamilyen értesítést küld a látogatónak. Ez nem túl felhasználóbarát megoldás, és nem keveseket idegesít is, hogy az éppen elolvasni kívánt tartalom előtt ezeket az értesítéseket kell kerülgetni. A Firefox fejlesztői ezért úgy döntöttek, hogy megvédik a felhasználókat ettől a kellemelenségtől. A fejlesztők nemrég tették közzé a Firefox legújabb, 59-es verzióját, amelyben gátolják, hogy a weboldalak értesítésekkel bombázzák a felhasználókat. Mindehhez nem kell mást tenni, mint a böngésző Beállítások menüpontjára, majd azon belül az Adatvédelem és biztonság pontra kattintani. Itt keressük meg az Engedélyek bekezdést, ahol a Beállítások gombra kattintva a felugró ablakban letilthatjuk, hogy a webhelyek a jövőben értesítésekkel bombázzanak. Ha mégis van olyan weboldal, ahonnan szükséges, hogy értesítést kapjunk, egy felsorolásban megadhatjuk annak URL-jét.

Firefox 59

Hasonló módon állíthatjuk be azt is, hogy a weboldalak ne akarjanak hozzáférni a gép mikrofonjához, webkamerájához vagy épp a földrajzi helyzetéhez. A böngésző elméletileg automatikusan frissíti magát a felhasználók számára, akinek pedig nincs letöltve még a Firefox, az ide kattintva éri el a legfrissebb verziót.
 
Elköltöztünk Banner honlara
Megjelent: 3592 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 March 20 11:22