Nyomtatás

Biztonságos a Gmail-fiókod?

  • Posted on:  2017 November 21 18:17
  • Írta:  gomba

Szánjunk kis időt Gamil-ünk biztonságára! Most egy pár perces rutinnal és persze pár kattintással sokkal biztonságosabbá tehetjük Gmail-fiókunkat!

A Google egy új fejlesztésnek köszönhetően mostantól mindenkinek egyénileg segít biztonságosabbá tenni a fiókját, ehhez pedig csak néhány kattintás és egy-két perc szükséges. Nemrég jelentette be a Google, hogy ezentúl minden eddiginél nagyobb védelmet kap a Gmail. Aki igényli, annak pár ezer forintért már olyan biztonságot kaphat a Gmail-fiókja, hogy 2 kulcs is kell hozzá. A Google azonban egy másik újdongásot is kitalált annak érdekében, hogy az adataink biztonságban legyenek, ez pedig teljesen ingyenes, csak pár percnyi időnkbe kerül.

Gmail security2

A következő linken elérhető oldalon, de akár ide kattintva is elérhető oldalon indíthatunk egy gyors átvizsgálást, melyből kiderül, milyen gyenge pontjai vannak a Google-fiókunknak. Így nem kell nekünk végigbogarászni a megannyi beállítási lehetőséget. Ráadásul nem csak a hiányosságok buknak így ki, hanem azokra rögtön megoldási javaslatokat is kapunk.

Ezek alapján javasolhatja a rendszer, hogy töröljünk egy-két bővítményt a böngészőből vagy állítsuk be a kétkörös azonosítást.

Elköltöztünk Banner honlara

A biztonsági ellenőrzés a tesztünk alapján nemcsak a számítógépre, de a mobilra is kiterjed, bár vannak olyan lépések (például a képernyőzár beállítása), aminek meglétét csak egy-két nap múlva érzékelheti majd a rendszer. Ettől függetlenül érdemes mindenkinek lefuttatnia a tesztet, aki nem akarja, hogy illetéktelenek kezébe kerüljenek a személyes adatai.

Megjelent: 3859 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 November 21 12:44