Nyomtatás

Ingyen Wi-Fi kereső került a mobilos Facebookba

  • Posted on:  2017 July 04 04:52
  • Írta:  gomba

Minden felhasználónál bekapcsolta a Facebook azt a funkciót, amely pillanatok alatt megmutatja, hol található a környéken ingyenesen használható wifi.

A Facebook alkalmazásba épített, tavaly már tesztelt, a napokban világszerte mindenkinél aktivált wifi-kereső egyszerű, gyorsan átlátható formában tárja elénk az aktuális tartózkodási helyünk környékén lévő ingyenesen használható wifi hotspotokat. Az androidos telefonokban a Facebook app beállításaiból kell kiválasztani az Alkalmazások / Összes megjelenítése / WiFi-kereső menüpontot, iPhone-okon pedig a beállításokban a Lehetőségek / továbbiak / Wi-Fi kereséseútvonalon érhető el a kissé eldugott funkció.

Ha a Facebook alkalmazás rendelkezik a készüléken a helymeghatározáshoz szükséges engedéllyel, akkor a kereső azonnal megmutatja azon hotspotok listáját, melyek megtalálhatók a Facebook-oldalak adataiból behúzott adatbázisában. A hotspotok térképen és listázva is megtekinthetők, a két nézet között a jobb fölső sarokban lehet váltani.

 FB WiFi 2

A Facebook app megmutatja, hogy melyik szervezethez (étteremhez, kávézóhoz, céghez satöbbi) tartozik a hotspot, és az egyes hálózatok nevét is láthatjuk, amelyekre felcsatlakozhatunk. Sőt, azt is láthatjuk, hogy gyalogszerrel hány percre van tőlünk az adott wifi hotspot. Ahogy a képernyőképen is látható, a térkép mozgatása után nem csak a környék, hanem a világ bármely pontján elérhető ingyenes wifi-ket is kilistázhatjuk, így a tőlünk éppen távol lévő, mobilnet nélkül maradt ismerősünknek is tudunk távolról, telefonon tanácsot adni.

Kicsit keserű a szánk íze, mert a lista koránt sem teljes, mondhatni nagyon hézagos. Sem az egész történelmi belvárost lefedő fehérvári ingyenes Wi-Fi, sem pedig az Excom Computer előtt évek óta működő saját Excom Free HotSpot-unkat nem hozza a találati listában, pedig van még ennél több is. Az külön hab a tortán, hogy a képen is látható Új Magyar Képtár-ban is jelez Wi-Fi-t, nem is akár milyent, dm Free Wifi. Szóval vannak itt még pontatlanságok, nem igazából tudni, hogy a Facebook az üzemeltetőktől vagy csak a felhasználóktól gyüjti az adatokat a pontos helyszínek tekintetében, de korántsem egzakt a lista.

Megjelent: 4141 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 July 04 05:40