Nyomtatás

A Google is kikukázza a Windows XP-t

  • Posted on:  2017 February 12 20:18
  • Írta:  gomba

Sem a Chrome böngésző friss verzióját, és ami nagyobb baj, a Gmailt sem fogják tudni rendesen használni azok, akiknek XP vagy Vista fut a gépükön – jelentette be a Google.

Néhány napon belül hivatalosan is kigördül az asztali Chrome-böngésző legújabb, 55-ös verziója, a frissítésre pedig a Google külön is fel fogja hívni a figyelmet. A fejlesztők bejelentése szerint február 8-tól a Gmailben, a képernyő tetején egy csíkba írt üzenettel figyelmeztetnek majd arra, hogy aki 53-as, vagy annál régebbi verziót használ, az mielőbb töltse le a frissítést, az ugyanis jó néhány újdonsült biztonsági megoldást is tartalmazni fog. A Windows XP-t (és Vistát) használók azokban pórul járnak.

Google XP2

A Microsoft korábbi rendszerein jelenleg a Chrome 49-es verziója fut, ez volt ugyanis az utolsó, amit a két rendszerre kiadtak. A Google korábban már többször is jelezte, hamarosan véget ér a termékei támogatása XP-n és Vistán, eddig azonban erre nem került sor. Eddig, a Chrome 55-öt ugyanis már nem fogják tudni letölteni az elavult operációs rendszerekre. A Gmailt ugyan az év végéig még továbbra is a megszokott módon használhatják a felhasználók, decembertől azonban az XP-s és vistás gépeken már csak korlátozott verzióban lehet majd elérni a Google levelezőrendszerét.

A Google azt javasolja, a még most is XP-t és Vistát használók mielőbb térjenek át az újabb operációs rendszerekre.

Megjelent: 4611 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 February 12 22:17