Telefon: +36 (22) 504 640 Nyitvatartás: H - P: 9:00 - 17:00

Hírek

VR Kocka banner

App Ajánló: BalatonHELP - biztonságban a Balatonon

  • Posted on:  2016 July 24 17:41
  • Írta:  gomba

Sok hasznos program van, ami segítheti mindennapjainkat nyáron, főleg nyaralás alatt. A VörösmartyKOCKA korábbi adásaiban már bészéltünk a viharjelzést a telefonunkon is jelző Tavihar appról, de említettük már a különböző hazai fejlesztésű időjárás programokat is, melyek akár perce pontosan jelzik előre, hogy mikor csap le a vihar akár a Balaton, akár a Velencei-tavon. De van egy olyan applikáció is, melyet szeretnénk, ha nem kéne használnunk, de ha már megtörtént a baj, jó ha a kéznél van, mert a Balatonon nyaralva nagy segítség lehet! BalatonHELP!

A BalatonHELP egy ingyenes Androidos / iOS-es segélykérő program, mellyel gyorsan és hatékonyan kérhetünk segítséget baj esetén. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) által üzemeltetett BalatonHELP segítségnyújtási szolgáltatás keretein belül készült el az az applikáció, melyen keresztül gyorsan és egyszerűen tudjuk segélykérési igényünket eljuttatni szükség esetén a VMSZ zánkai mentésirányítási központjába.

Az Android és iOS operációs rendszerű telefonokra telepíthető alkalmazás a telefon által szolgáltatott GPS koordinátákat a segélykérő telefonszámával együtt küldi el a mentésirányítási központ számára. A mentésirányítási központ a segélykérés fogadása után felveszi a kapcsolatot a bajbajutottal, majd a probléma értékelése után megteszi a megfelelő intézkedéseket. Egy gombnyomás – és a baj pontos helyét ismerve a mentőhajók jelentős időt megspórolva tudnak a helyszínre érkezni és segítséget nyújtani. Az életmentő segítség díjtalan. A BalatonHELP szolgáltatással rendelkezők a további segítségnyújtást a BalatonHELP szerződés alapján téritésmentesen tudják igénybevenni. Aki nem BalatoHELP tag az az aktuális díjszabási táblázat szerinti árakon tudja igénybevenni a szolgáltatásokat. A szolgáltatások köre sok rétű, kiterjed a vitorlások, motoros hajók technika jellegű, akár műszaki meghibásodásra is kiterjedő segítség nyújtására is, mely értelem szerűen díjköteles, de az életmentés, a vészhelyzet elhárítása mindenki számára DÍJMENTES.

BalatonHELP 3

Mi szükséges a segélykérő program használatához?

1. Okostelefon, lehetőség szerint teljes töltöttséggel (esetleg egy pót vészakkuval a zsebünkben)

2. Egy vízhatlan telefon tok, hogy csónakázás, vizibiciklizés közben ne ázzon el a telefon

3. És maga a BalatonHELP alkalmazás a mobiltelefonon

Ha így indulunk el a Balatonon szörfözni, kenuzni, vagy pecázni, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindenünk meg van a biztos segélykéréshez, vész esetén.

Az első lépések... 

Telepítést követően a következőkre figyeljünk a BalatonHELP első indításakor:

- Bármely telefonra történt telepítést követően mindenképpen indítsuk el a frissen telepített alkalmazást.

- Az első indítás során készülékünk (típustól függően eltérő módon) egy regisztrációs sms-t fog generálni, amit el kell küldenie a VMSZ központjába (a készülék mindent automatikusan beállít, nekük csak a küldésre kell kattintanunk, amennyiben készülék felkínálja azt).

- A regisztráció célja, hogy a segélykérő rendszer telefonszámunkat és a telefonon futó alkalmazást összerendelje, így segélykéréskor azonnal el tudja küldeni az azonosított segítségkérést telefonkészülékünk.

- Fontos továbbá, hogy készülékünkön engedélyezzük, vagy ne tiltsuk le a BalatonHELP applikáció lokalizációs (GPS) hozzáférését, mivel ha ezt megtesszük, akkor a program nem fog hozzáférni készülékünk pozíció adataihoz.

- A regisztrációkor hozzájárulunk, hogy amennyiben elindítjuk a segélykérést az applikációban szereplő segélykérő gomb megnyomásával, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata számára lehetővé tesszük, pontos helyzetünk meghatározását.

Fontos, hogy a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) csak akkor látja a helyzetünket, ha mi elindítjuk a segélykérést! Tehát, ha csak kievezünk egyet horgászni a Balaton közepére, azt még a VMSZ központ nem fogjan automatikusan tudni.

A segítségkérés folyamata...

1. Indítsuk el a programot!

2. Amennyiben készülékünk felkínálja, fogadjuk el a technikai figyelmeztetést (ANDROID: pipáljuk ki a négyzetben, hogy „Elfogadom”, majd kattintsunk a bal alsó sarokban lévő "Tovább" gombra)!

3. Kattintsunk a jobb alsó sarokban lévő piros „Segélyhívás” gombra!

4. Nyomjuk meg a képernyő közepén lévő piros, kerek gombot!

5. Készülékünk megkérdezi, hogy biztosan kezdeményezzük-e a segélykérést!

6. Nyomjuk meg az "Igen" gombot!

7. Készülékünk a rendelkezésére álló lehetőségeken keresztül (mobil internet kapcsolat, vagy sms) elküldi a segélykérést aktuális pozíciónkkal.

- Ezt követően a VMSZ Mentésirányítási központja a segélykérés fogadását követően fel fogja venni velünk a kapcsolatot azon a készüléken, amiről a segítséget kértük. 

- Amennyiben nem tudunk válaszolni a hívásra a mentőhajók az életveszély esetén megállapított protokoll szerint fognak eljárni.

- Amennyiben tudunk válaszolni a hívásra, tömören foglaljuk össze, hogy mi a probléma, így a leghatékonyabb módon fog tudni segíteni nekünk a VMSZ.

Rendkívül fontos, hogy a VMSZ mindig, minden körülmények között ingyenesen biztosítja az életmentést a bajbajutottak számára!

További segélykérő lehetőségek:

  • A Vízimentők telefonszáma: +36 30 383 8383
  • BalaTrönk rádiós rendszer: 3E, 13E segélykérő csatornák
  • URH rádión: 16-os hajózási segélykérő csatorna (156,8 MHZ) a Balaton térségében

 

A BalatonHELP segélykérő applikációt az alábbi linkeken érhetitek el... 

GooglePlay1 AppStore1
Megjelent: 3552 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 July 24 21:02

Keresés

Szolgáltatásaink

Előző Következő
Adatmentés - adattárolás

Adatmentés - adattárolás

Nem ismeri meg pendrive-odat vagy memóriakártyádat a számítógép? Esetleg csatlkazás után azonnal formázni akarja? NE! Ilyenkor ne csináj semmit, vedd...

Domain és Hosting szolgáltatás

Domain és Hosting szolgáltatás

Domainek regisztrálása és hosting szolgáltatások kedvező áron! Cégünk már több mint 8 éve saját webszervereket üzemeltet, melyek több mint száz ügyfelet...

PC és laptop fejlesztés

PC és laptop fejlesztés

Kinőtted a gépedet? Az igények túl nőttek a géped tudásán? Nem kell azonnal új gép vásárlásán gondolkodnod. Van az a helyzet...

Ingyenes Wi-Fi HotSpot

Ingyenes Wi-Fi HotSpot

Üzletünk előtt ingyenes Wi-Fi Internet HotSpot működik, melyet okostelefonnal és notebookkal is használhat a hét minden napján 24 órában!   Keresd a...

Hálózat tervezés és kiépítés

Hálózat tervezés és kiépítés

Számítógépes hálózat nélkül ma már egy cég működése sem elképzelhető. Sőt, köszönhetően a sok "okos" eszköznek lassan otthonainkba is bekúszik...

Tanácsadás... INGYENESEN

Tanácsadás... INGYENESEN

Elvesztél a számítástechnika útvesztőjében? Nem vagy képben a legújabb technológiákkal, bővíteni szeretnéd gépedet, de azt sem tudod hogyan kezdj neki?...

Vírusírtás

Vírusírtás

Lassú a számítógéped, notebookod? Esetleg a Facebook a nevedben üzenget? A böngésződ tele van kéretlen eszköztárral, sőt a böngésződ sem...

Notebook, számítógép tisztítás

Notebook, számítógép tisztítás

A rendszeres karbantartást, tisztítást meghálálják eszközeink! A Te notebookod is szokott melegedni? Jártál már úgy, hogy film nézés vagy játék közben...

Ha nálunk vásárolsz, INGYENESEN...

Ha nálunk vásárolsz, INGYENESEN...

Szaküzletünk havi rendszerességgel frissíti árlistáját. A közel 20 oldalas árlistánkban szereplő termékek mindegyike ugyan nem található meg állandó jelleggel polcainkon,...

Rendszerüzemeltetés

Rendszerüzemeltetés

Teljes körű támogatást nyújtunk ügyfeleinknek az informatika minden területén!   A rendszerüzemeltetés szolgáltatásunk célja az IT üzemeltetés hatékonyságának növelése, a felmerülő hibák...